Nedávno jsme vás informovali o představení nového titulu od Valve a tím samozřejmě není nic jiného než exkluzivita pro virtuální realitu Half-Life Alyx, která by měl vyjít v březnu (marci) příštího roku.

Na pokračování čekali fanoušci více jak 15 let, není tedy divu, že o nově oznámený titul je teď velký zájem. A co víc, datum vydaní je dosti blízko asi neočekávanějšímu titulu příštího roku Cyberpunk 2077, kterého bychom se měli dočkat 16. dubna (apríla) 2020. Proto se zde nabízí otázka, zda se vývojáři z CD Projekt Red nebojí o toho, že by jim titul pro virtuální realitu mohl ukrást pozornost od jejich tak moc očekávaného titulu. Odpověď je jednoduchá: ne

„Samozřejmě jsme viděli oznámení Half-Life Alyx a bylo to překvapení pro všechny, ale virtuální realita stále zůstává dostupná jen pro malé procento trhu a to je tím rozdílem mezi jejich a naší hrou, kdy oni se snaží posunout hardware zase o krok dopředu a ukázat, kde je budoucnost trhu, zatímco my se snažíme vylepšit to co již je a předvést naší hru co nejvíce hráčům. Samozřejmě si přejeme, aby jejich titul měl úspěch, ale podle nás ještě příští rok není připravený na nástup VR a možná tomu tak ještě dlouho nebude. Tím pádem tato sekce stále zůstává nevyzkoušená a bohužel i dosti nezisková.

Takže Valve přejeme úspěch a snad dokáže, že virtuální realita má opravdu budoucnost a změní tak VR na něco většího, ale dle nás hra osloví jen malé procento lidí a proto se nebojíme, že by to mohlo nějak ohrozit naše vydání Cyberpunku, možná i naopak," uvedl mluvčí společnosti CD Projekt Red. 

My všichni taktéž doufáme v úspěch Half-Life Alyx a snad se opravdu bude jednat o plnohodnotnou hru pro naše virtuální brýle a ukáže nám, jakým směrem by se měla budoucnost posunout. Co vy? Těšíte se víc na Half-Life nebo Cyberpunk?