Nestává se často, aby vývojáři varovali před špatným stavem vlastní hry. Natož aby to udělali před samotným vydáním. Přesto jsme se takového kroku dnes dočkali. Učinilo ho studio Pendulo a krátce před vydáním adventury Tintin Reporter: Cigars of the Pharaoh způsobilo zmatek.

Zástupci Pendulo Studios o novém dobrodružství Tintina mluví jako o jejich dosud nejambicióznějším projektu. I přes veškerou snahu se však nepodařilo odstranit všechny chyby a hra vstupuje na trh s chybami a problémy. Ani jedno nebylo specifikováno. Místo toho se vývojáři omlouvají za tento stav a jsou odhodláni situaci urychleně napravit. První aktualizace vyjdou v následujících týdnech.

V příspěvku se neuvádí, proč společnost Microids hru neodložila. Zejména když vychází v období největších hitů.

Tintin Reporter: Cigars of the Pharaoh bude od dnešního dne dostupný pro PC, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5 a Xbox Series X/S s českými titulky. Příští rok se hra dostane na Nintendo Switch. Bohužel nevíme, zda se problémy týkají všech platforem.

V Tintin Reporter: Cigars of the Pharaoh se připojíte k Tintinovi s Filutou a prožijete s nimi jedno z jejich nejslavnějších dobrodružství. „Na nic netušícího reportéra Tintina a jeho věrného psího společníka Filutu čeká neobyčejná cesta plná jedinečných zážitků. Po náhodném setkání s výstředním profesorem Filemonem Silikonem při plavbě napříč Středozemním mořem se slavný reportér vydává hledat hrobku faraona Semtam-Chaose. Jenže dřív než s Filutou stačí zjistit, jaká temná tajemství se v hrobce ukrývají, uvíznou oba v obří síti pašeráků drog působící napříč celým Orientem...“ láká tisková zpráva.

Konzolisté mohou koupit hru i v limitované a sběratelské fyzické edici. Limitovaná edice obsahující navíc oficiální steelbook a tři pohlednice právě vychází pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S a vyjde 30. 11. 2023 pro PlayStation 4. V roce 2024 vyjde v limitované edici také pro Nintendo Switch.

Sběratelská edice obsahující navíc exkluzivní figurku Tintina s Filutou, oficiální steelbook, 160stránkový artbook, zápisník a tři pohlednice právě vychází pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S a vyjde 30. 11. 2023 pro PS4. Switch verze bude opět následovat někdy v roce 2024.