Tak ani v roce 2023 nebude klid s odklady her. Na početný seznam z loňského roku můžeme nově zařadit společnosti Electronic Arts a Respawn Entertainment. Ty odkládají Star Wars Jedi: Survivor.

Pokračování Star Wars Jedi: Fallen Order z roku 2019 mělo vyjít 17. 3. Dnes byl ale termín posunul, naštěstí ale pouze o měsíc a několik dnů. Nové datum je stanoveno na 28. 4. 2023 ve verzích pro PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC (Origin/EA App a Steam). Ve stejný den vychází Dead Island 2.

Šest týdnů navíc považují v Respawnu za zásadní, aby Star Wars Jedi: Survivor dostali na úroveň vyboušenosti, kterou si fanoušci zaslouží.

„Poslední tři roky tým Jediů v Respawnu vkládal do hry Star Wars Jedi: Survivor své společné srdce a duši a s hrdostí můžeme říci, že další kapitola příběhu Cala Kestise je obsahově kompletní. Nyní se plně soustředíme na závěrečnou fázi: opravy chyb, které zvýší výkon, stabilitu, vyleštění, a hlavně zážitek hráčů,“ uvádí studio v prohlášení.

Přečtěte si také: Star Wars Jedi: Survivor nám přihraje nového parťáka

„Star Wars Jedi: Survivor je přímou reakcí na zpětnou vazbu naší komunity a přináší rozsáhlé destinace k prozkoumání, rozvinuté souboje a cestování a samozřejmě pokračování příběhu Cala a BD. Tvorba této hry z nás skutečně udělala lepší tým a my jsme se snažili na všech úrovních, aby to bylo pokračování Star Wars, které naši fanoušci od Respawnu a Lucasfilm Games očekávají.“

„Děkujeme EA a Respawnu za to, že nám poskytli čas, abychom mohli našim hráčům poskytnout ten nejlepší zážitek, a vám všem za pochopení. Ať vás provází Síla,“ dodal Stig Asmussen, jenž před nástupce do Respawnu byl šéfem vývoje God of War 3 v Sony Santa Monica a poté šéfem vývoje Star Wars Jedi: Fallen Order.

POPIS HRY

Pokračujte v Calově cestě. Cal už není padawanem, ale dospěl v mocného rytíře Jedi. Jeho křížová výprava proti Impériu je stále nebezpečnější, protože si s sebou nese vzpomínky a očekávání řádu Jedi. Temné časy se blíží – s novými i známými nepřáteli, kteří ho obklopují, se Cal bude muset rozhodnout, jak daleko je ochoten zajít, aby zachránil své nejbližší.

Překročte rámec svého tréninku. Filmový bojový systém se vrací s dalšími schopnostmi Síly a novými styly boje se světelnými meči. Kreativně využijte všechny tyto schopnosti a zbraně, abyste se strategicky postavili rozšířenému počtu nepřátel, odhadli jejich přednosti a slabiny a zároveň chytře využili svůj výcvik k překonání protivníků a vyřešení záhad, které vám stojí v cestě.

Prozkoumejte nespoutanou galaxii. Objevujte nové planety a známá pohraniční území v galaxii Star Wars s jedinečnými biomy, výzvami a nepřáteli. Osvojte si nové dovednosti, vybavení a schopnosti, které rozšíří způsoby vašeho průzkumu, boje a putování. Díky rozsáhlejším oblastem k prozkoumání a dalším možnostem objevování mimo vyšlapané cesty čekají na hráče, kteří se vydají za dobrodružstvím, skryté odměny.