Pokud jste fanoušci Indiana Jonese a máte doma PlayStation 5, ještě donedávna jste možná byli dost smutní. O to větší ale bylo vaše nadšení, když na Gamescomu Bethesda oznámila, že příští jaro se Indiana Jones and the Great Circle podívá i mimo PC a Xbox. Tu radost s vámi sdílí i studio, které má hru na starosti – MachineGames. Ke konci exkluzivity se vyjádřili kreativní ředitel Alex Torvenius a ředitel designu Jens Andersson v rozhovoru pro Eurogamer.

Z pohledu MachineGames jsme velmi nadšeni faktem, že budeme příští rok na PlayStationu. Více lidí, kteří si budou moci hru zahrát – kteří uvidí vášeň a lásku, jenž jsme dali do projektu – tím lépe,“ líčí Torvenius. Jeho kolega Andersson na věci nevidí žádnou stinnou stránku.

Na otázku, zda věděli, že hra vyjde i na PS5, Torvenius odpovídá, že nemohou říct, jak probíhalo rozhodování. „Ale je to něco, co jsme chtěli udělat,“ doplňuje Andersson k otázce o portu hry.

Sám říká, že půl rok, který vydání dělí od sebe, využijí na vyladění titulu pro konzoli od Sony. „Máme naši vlastní, upravenou verzi id Tech enginu, ale to byl původně multiplatformní engine. Takže už teď máme dobře nakročeno,“ říká.

Indiana Jones and the Great Circle vyjde nejprve 9. 12. na PC a Xbox Series X/S, včetně předplatného Game Pass. Na jaře roku 2025 se pak ukáže i u konkurence.

Nejde o jedinou hru, která opouští platformy Microsoftu. Velký úspěch na PlayStationu zaznamenal pirátský titul Sea of Thieves, hráče také potěšil port Hi-Fi Rush. Hry Pentiment a Grounded od Obsidianu se dokonce podívaly na i Nintendo Switch. O tom, co si o portech exkluzivit myslí Phil Spencer, si můžete přečíst v našem článku.