První díl Destiny vyšel v roce 2014 a jednalo se o příjemnou novinku do zajetých herních sérií a kategorií. O tři roky později vyšlo Destiny 2. Bavíme se tak o plus mínus 4 rocích, co s námi tato značka je. Právě s Destiny je nejčastěji také spojován přicházející Anthem, který je označován jako kopie této MMORPG značky. Studio BioWare si situaci uvědomuje, nicméně tvrdí, že vývoj Anthem začal ještě dřív, než Destiny přišlo na herní pulty. Pro JeuxVideo to prozradil výkonný producent Michael Gamble.

"Je to zajímavé, protože Anthem byl ve vývoji ještě dřív, než Destiny vyšlo," říká Gamble v čase 2:45 v návaznosti na otázku, zda-li vidí jako výhodu, nebo nevýhodu, že hra jako Destiny anebo The Division jsou si vzájemně podobné. 

Ambice Anthemu jsou ale nemalé a chce uspět tam, kde se to dle slov BioWare zatím nikomu nepodařilo, tedy připravit multiplayerovou hru s co-op funkcemi a skvělým příběhem. Je pravda, že v případě Destiny byly práce sužovány vydavatelstvím Activison, který měl své podmínky. Activision však s Bungie ukončil spolupráci, což dává Destiny dobré výhledy do budoucna. 

Stanovisko BioWare by klidně mohlo být pravdivé. Vzhledem k tomu, že vedle Anthemu BioWare pracuje, nebo pracovalo, taktéž na Mass Effect: Andromeda či na novém Dragon Age. Kdo koho tedy kopíruje... je otázka do diskuze.