Tak tohle je opravdu velké překvapení. O Praey for the Gods jsme naposledy pořádně slyšeli na začátku letošního roku a snad nikdo nedoufal, že by hra v této době ještě vyšla. Přání mnohých fanoušků ale bylo vyslyšeno a studio No Matter nečekaně vydalo titul ve verzích pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One.

Praey for the Gods je akční adventura inspirovaná Shadow of the Colossus. Čeká vás šplhání na bosse v otevřeném světě, kde hrajete za osamělou hrdinku, jež byla poslaná na okraj umírajícího mrazivého světa, aby odhalila záhadu skrytou za nekonečnou zimou.

„Dorazíš pouze s oblečením na zádech a musíš přežít kolosální nebezpečí, se kterým se setkáš. Pro obnovení rovnováhy a znovuzískání země na pokraji se postavíš otázkám, na které ani bůh nezná odpověď,“ láká tříčlenný tým z No Matter Studios.

Každý obr má jiné vlastnosti. Také si musíte dávat pozor na nástrahy nehostinné krajiny plné nebezpečí a mrazu. Abyste přežili, musíte rozdělat ohniště, ulovit si jídlo, najít vybavení, vyrobit zbraně a postupně získat lepší a lepší věci. Přitom všem odhalíte tajemství nekonečné zimy skrz malby, které vypráví zapomenutý příběh. Jen si při tom nezapomeňte dávat pozor na změnu počasí, sněhové bouře se mohou objevit každým okamžikem a pohřbít vás ve vánici.

Praey for the Gods se prodává za 25,49 eur na Steamu, 799 Kč na PlayStation Store a 859 Kč na Xbox Store. Steam a PS Store uvádějí české titulky. První uživatelské recenze na Steamu jsou velmi kladné. Je vidět, že tvůrci původní verzi výrazně vylepšili a dnes jde o optimalizovaný titul s větším množstvím obsahu.