Šestý odklad mluví za vše. Skull and Bones provázejí velké problémy, z neoficiálních informací vyplývá, že v průběhu zdlouhavého vývoje došlo k několika restartům, což se zkrátka na hře podepsalo. Přestože tvůrci od Ubisoftu dostali další čas navíc, nezdá se, že by to titulu nějak extra pomohlo. Alespoň takové jsou názory hráčů, které se objevovaly při včerejší půlhodinové prezentaci hratelnosti.

Dle hráčů není Skull and Bones vysokorozpočtovou hrou, ale spíše levným MMO. Kritika míří zejména na celkový design hry a je srovnávaná nejen s Assassin’s Creed 4: Black Flag, z něhož vychází námořní bitvy (původně to měl být datadisk pro Black Flag), ale také se Sea of Thieves od Rare a Microsoftu. A podle hráčů obě hry ve srovnání s tímhle novým počinem vycházejí lépe.

„Páni, vypadá to jako Black Flag, ale bez všech pirátských prvků, které dělaly hru zábavnou,“ píše jeden hráč na Redditu. „Letos jsem hodně hrál Sea of Thieves. Vypadá to, že v budoucnu budu ještě hodně hrát Sea of Thieves,“ posmívá se další.

TAJEMNÉ PŘÍBĚHY

Zpět k prezentaci. Ta ukázala řízení lodě, boj na moři i průzkum souše. Středobodem Skull and Bones jsou výpravy do různých koutků mapy. Ty podniknete i při vyšetřování. Jde o příběhy, které se dozvíte ze vzkazů v láhvi, ze ztracených deníků nebo při rozhovoru s NPC. Když nějaký takový příběh objevíte, můžete začít hledat stopy, abyste zjistili více o příběhu. Nakonec byste měli najít poklad.

Jedním takovým vyšetřováním je příběh o bratrovi a sestře, kteří si mysleli, že jsou právoplatnými dědici regionu. Hráči se vypraví na plavbu do míst, kam bratr údajně utekl s korunou. Poté následuje nalezení stopy u vraku lodi, která pirátům poskytne další cíl jejich cesty. Až nakonec najdou zakopaný poklad.

Tyto příběhy mají doplnit příběhové pozadí několika postav ve hře. Neslouží tedy jako hlavní příběh. Samotný děj je zasazen do fiktivní verze Indického oceánu na konci 17. století. Hráči budou prozkoumávat východní pobřeží Afriky a východní Indie. Záznam níže.

Je jasné, že hlavní záměr hry už nikdo měnit nebude. Zdá se ale, že od poslední prezentace došlo k vylepšení animací, grafické stránky i optimalizaci. Díky tomu by Skull and Bones nemusel být úplný propadák. Minimálně pirátská atmosféra je lákává.

Pokud se nic nezmění, titul vyjde do března 2024 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.