Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do školy/práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přineseme to nejzajímavější z herního světa.

- Kickstarter pro The Wonderful 101 Remastered sloužil k tomu, aby si PlatinumGames ověřili zájem hráčů o tuto předělávku. Finance nebyly prioritou, uvedl Atsushi Inaba z japonského studia. Od hráčů už vybrali 1,9 milionu dolarů z požadovaných 50 tisíců. Hra vyjde 22. 5. na PC, PS4 a Switch.

- Brzy dojde ke sjednocení PS4, Xbox One a PC verzí Monster Hunter World: Iceborne. Třetí bezplatná aktualizace s dvojicí nových monster (Raging Brachydios a Furious Rajang) bude na konzolích dostupná od 23. 3. Další měsíc bude vydána pro PC. Od tohoto okamžiku bude obsah vydán současně na všechny tři verze.

- Post-apokalyptická izometrická 2D adventura Beautiful Desolation trpí. Nelegální verze má 50 000 stažení, zatímco tu legální si koupilo jen 1000 hráčů. Vývojáři prosí o podporu, kupříkladu, aby si hráči zakoupili alespoň soundtrack. Hru vytvořili dva bratři a chtějí se pustit do vývoje dalšího projektu. Piráti, kteří se chtějí vykoupit se svého hříchu, jim mohou poslat peníze i přes PayPal zde.

- První díl Watch Dogs vypadá po grafické stránce lépe než kdy dříve, a to díky Digital Dreams, které na svém YouTube kanálu prezentovalo hru s použitím modu Natural & Realistic Lighting a ReShadu podporujícího post-procesingové ray tracingové efekty.

- Google Stadia neláká hráče ani indie vývojáře. Společnost Business Insider zveřejnila vyjádření několika z nich a podle všeho jim nejvíce vadí málo peněz a slabá popularita. Nevěří, že Google do Stadie bude více investovat.

- O vydání hardcore plošinovky Ori and the Will of the Wisps na PS4 stále nepadlo slovo a nejspíše ani nepadne. Zato jsme ale dostali dvacetiminutové gameplay záběry, které nám hru před vydáním 11. 3. na PC a Xbox One ještě trochu přiblíží.

- Studio id Software ujišťuje, že Doom Eternal na Nintendu Switch bude super. Switch verze má potěšit hráče nejvyšší možnou kvalitou. Port od Panic Button je přizpůsoben schopnostem této platformy, což si Marty Stratton už stihl ověřit a byl mile překvapen. Vývojáře nazval mistry Switche.

- Vydavatel CFK oznámil novou hororovou adventuru Silent World vyvinutou studiem GniFrix. Na PC a Nintendo Switch by měla dorazit za pár dní - 12. 3. Těšit se můžeme na „temnou atmosféru a vzrušující útěk.“

- S oznámením nové hry Rockstaru to nebude tak horské. Dva obrázky z minulého týdne nemusí na brzké oznámení vůbec poukazovat. Redaktor Kotaku je přesvědčen, že se nového projektu tvůrců Grand Theft Auto netýkají a slouží jen jako propagace samotného studia. Rockstar v minulosti tímto způsobem na své tituly nelákal.

- 343 Industries vypustilo do světa novou upoutávku na Halo: Combat Evolved Anniversary pro PC. Hra sice zatím nemá oficiální datum vydání, ale podle pár indicií v obchodě Microsoft Store se jí dočkáme velmi brzy. Možná ještě tento týden.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: