Ghostwire: Tokyo od tvůrců The Evil Within ze studia Tango Gameworks vyjde už za několik týdnů, a tak společnost Bethesda začíná konečně rozjíždět aspoň trochu zajímavý marketing. A protože Tango Gameworks sídlí v Japonsku, nejspíš by nás nemělo překvapovat, že jejich chystanou novinku nyní doplňuje interaktivní prequel z žánru vizuální novely.

Projekt Ghostwire: Tokyo - Prelude se zaměřuje na postavu zkušeného detektiva KK, který hraje velkou roli i v samotném Ghostwire: Tokyo, a na jeho tým nadpřirozených vyšetřovatelů. Ten se snaží zjistit, co stojí za záhadným zmizením většiny obyvatel Tokia, postupně ale narazí na něco mnohem většího.

Tvůrci lákají na možnost budování vztahů se členy týmu KK a na šanci dozvědět se něco o jejich příbězích. Prelude se zabývá také nadpřirozenými schopnostmi KK či jeho historií, v níž figuruje i Hannya, maskovaný antagonista Ghostwire: Tokyo. Pokud navíc projdete příběh víc než jednou, budete moci vyzkoušet jiné cesty a odhalit další podrobnosti o světě chystané hry. V ní se navíc máme setkat s více postavami, které hrají roli v nové vizuální novele.

Ghostwire: Tokyo - Prelude je k dostání už nyní ve verzi pro PlayStation 5 a PlayStation 4, a to zcela zdarma. Na PC, pravděpodobně prostřednictvím Steamu, bude vizuální novela k dispozici za týden, a to 8. března/marca 2022. Ghostwire: Tokyo pak vyjde 25. března/marca 2022, a to jak na PlayStation 5, tak na PC. Očekává se, že na Xbox Series X|S hra dorazí o rok později.