Aktualizace: Netrvalo dlouho a už víme, s jakým týmem z Xbox Game Studios spolupracují veteráni Saints Row ze zrušeného Volitionu. Tím studiem je inXile Entertainment, kde probíhá vývoj zajímavé RPG akce Clockwork Revolution, která svou atmosférou připomíná BioShock.

Členové Shapeshifter Games mají urychlit práci, aby hra vyšla dříve.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Navzdory četnému propouštění ve velkých videoherních společnostech stále vznikají nová studia. Dalším přírůstkem je nové studio Shapeshifter Games. Založili ho bývalí vývojáři ze studia Volition, které v létě loňského roku zrušila Embracer Group.

Shapeshifter Games v americkém Illinois vede Matt Madigan, hlavním producentem je Rob Loftus a kreativním ředitelem Brian Traficante. Všichni tři pracovali na sérii Saints Row. Nyní chtějí své zkušenosti z akční her s otevřeným světem a postavami zužitkovat a spolupracovat s prvotřídními vývojáři a vydavateli na tvorbě AAA her. Prvním takovým je blíže neurčený projekt ve spolupráci s Xbox Game Studios.

Podle dostupných informací se v Shapeshifter Games zaměřují na Unreal Engine 5 a vývoj her pro konzole.

„Klima v oboru zůstává těžké a já vím, že mám štěstí, že se mohu znovu spojit s kolegy a otočit list za novým dobrodružstvím. Doufám, že takových skupin, jako jsme my, bude víc a že se blýská na lepší časy,“ uvedl Loftus.