Herní divize Netflixu začala na jednodušších mobilech, ale společnost se nikdy netajila ambicemi vytvářet složité a drahé AAA hry. Proto koncem minulého roku streamovací gigant založil v Los Angeles nové studio, které pod vedením bývalého producenta Overwatche a viceprezidenta Blizzardu Chackoa Sonnyho vytvoří zbrusu novou AAA hru pro PC.

Dalším dílkem do skládačky je Joseph Staten. Veterán Halo se připojil k Netflix Games jako kreativní ředitel nějaké tajemné originální multiplatformní AAA hry. Nevíme ale, zda jde o stejný tým, který loni začal budovat Sonny.

„Ve svém pracovním životě nemám nic radši než spolupráci s ostatními na budování světů plných ikonických postav, hlubokých tajemství a nekonečných dobrodružství,“ napsal Staten záhadně na Twitteru, když oznámil přechod do Netflix Games. Fanoušci doufají ve Stranger Things.

O odchodu Stanea z Microsoftu jsme se dozvěděli před dvěma týdny. Kreativní ředitel Halo Infinite a scenárista a filmový režisér her Halo: Combat Evolved, Halo 2 a Halo 3 sice rezignoval na svou pozici ve studiu 343 Industries už letos v lednu, ale vrátil se na svou bývalou pozici v rámci vydavatelské divize Xbox Game Studios. Tam ovšem vydržel jen několik měsíců.

Netflix začal hry svým předplatitelům pro Android a iOS nabízet na konci roku 2021. Společnost plánuje letos vydat 40 her. Tím se celková nabídka titulů zvýší na 95 her. Kromě nich sází také na licence, naposledy oznámil přípravu hraného filmu Gears of War. Scénář napíše na Oscara nominovaný Jon Spaihts za film Duna. Netflix chystá rovněž projekty spojené se značkami Tomb Raider, The Division, Splinter Cell, Assassin’s Creed nebo Beyond Good & Evil.

Takhle z venku se zdá, že 343 Industries prochází obměnou týmu. Podle dostupných informací měl studio opustit také Frank O'Connor. Na svém LinkedIn profilu uvádí, že působení v Microsoftu ukončil v dubnu tohoto roku, i když společnost zatím nic neoznámila. Kreativním ředitelem značky Halo byl téměř 20 let. V prosinci odešel kreativní ředitel pro multiplayer Tom French a už loni v září se z rodinných zdravotních problémů rozloučila zakladatelka a šéfka 343 Bonnie Ross.