Microsoft se musí v budoucnu obejít bez Josepha Statena. Kreativní ředitel Halo Infinite a scenárista a filmový režisér her Halo: Combat Evolved, Halo 2 a Halo 3 oznámil odchod z Microsoftu.

Staten byl zaměstnán už v Bungie, kde měl právě na starost starší díly Halo. Poté jako scenárista a šéf designu pracoval na Destiny. V září 2013 opustil Bungie a v lednu následujícího roku se připojil k Microsoftu jako kreativní ředitel. V této pozici byl hlavním scenáristou her ReCore a Crackdown 3. Až v létě 2020 se připojil k 343 Industries a pracoval na Halo Infinite jako hlavní autor kampaně. Později se jeho role změnila na kreativního ředitele.

Na tuto pozici u 343 Industries měl ale letos v lednu rezignovat a vrátit se na svou bývalou pozici v rámci vydavatelské divize Xbox Game Studios. Tam, jak se teď ukázalo, ale dlouho nevydržel.

V současné době nevíme, proč Joseph Staten opouští Xbox Game Studios a kam zamíří. Minimálně to druhé má brzy prozradit. Mezitím děkuje všem svým kolegům z Xboxu za pochopení a podporu, když se vydává vstříc novému dobrodružství.

„Jsme vděční za Josephův přínos sérii Halo a Xboxu jako celku. Přejeme mu vše nejlepší v jeho novém dobrodružství,“ uvedl Microsoft v prohlášení pro IGN.