Pokud jste hráli veřejnou betu Diabla 4, tak jste se podíleli na tom, aby byla tou největší v historii série. A to i navzdory problémům a dlouhému čekání na připojení na servery. V Blizzardu prozatím mohou být spokojeni.

Hráči během veřejné bety Diabla 4 odehráli více než 61,5 milionu hodin (přes sedm tisíc let). 2,6 milionu hráčů dosáhlo 20. úrovně a získalo do plné verze kosmetický balíček Beta Wolf.

Zabito bylo 29,2 miliardy příšer, přičemž hráči byli zmasakrování téměř 47 milionkrát. O více než 1,7 milionu smrtí se postaral Butcher. Ale nebojte, také ho hráči porazili. Konkrétně v 576 662 případech.

World boss Ashava má ještě lepší statistiky. Tohle ztělesnění moru způsobilo 10 163 397 smrtí hráčů. Přitom hráči ho dokázali porazit pouze 107 446krát, včetně jednoho téměř sólového zabití.

Nejoblíbenějšími třídami v průběhu obou bet byly Sorcerer a Necromancer. Sorcerer byl k dispozici během bety pro předobjednávky i v následné veřejné betě, zatímco Necromancer byl hratelný pouze během druhého testu.

Plná verze Diabla 4 toho nabídne mnohem více, vyjde 6. 6. 2023 na PC a obě generace konzolí PlayStation a Xbox. Když jsme u toho, tak Microsoft potvrdil Xbox Series X balíček s Diablem 4. Ovšem nejde o žádnou speciální edici konzole, což je škoda. Stát bude 560 dolarů; výhodnější o 10 dolarů ve srovnání s tím, kdybyste konzoli a hru kupovali samostatně. U nás je cena stanovena na 14 199 Kč.