Dočkáme se vůbec někdy projektu Star Wars: Knights of the Old Republic - Remake, nebo byl potichu zrušen? To je otázka, kterou si musí mnozí příznivci světa Star Wars a kultovního RPG od BioWare z roku 2003 pokládat už dlouhou dobu. Dosavadní vývoj doprovázejí prakticky jen špatné, byť povětšinou nepotvrzené zprávy, ze samotné hry jsme dosud neviděli vůbec nic a situaci nepomáhá ani skupina Embracer, pod níž spadají jak původní vývojáři ze společnosti Aspyr Media, tak zaměstnanci studia Saber Interactive, kteří měli podle jistých - a opět dodnes nepotvrzených - zpráv vývoj remaku převzít.

Při konferenci s investory koncem letošního května/mája vedení Embraceru odmítlo stav vývoje remaku Star Wars: Knights of the Old Republic jakkoliv komentovat a nic se nezměnilo ani při nejnovější konferenci zaměřené na finanční výsledky skupiny. Když se jeden z analytiků přece jen odvážně a snad i bláhově na remake prvních KOTORů zeptal, odpověď generálního ředitele Embraceru Larse Wingeforse byla prostá: „Všiml jsem si, že cokoliv, co řeknu, se dostane do titulků [v médiích]. Takže to je můj jediný komentář.“

Tak pěkně děkujeme. Wingefors se samozřejmě nemýlil, jak dokazuje tato novinka i množství článků v mnoha zahraničních herních médiích, včetně PC Gameru. Ale pro kohokoliv, kdo ještě doufá, že někdy Star Wars: Knights of the Old Republic - Remake vyjde, to neznamená nic dobrého. Lze předpokládat, že pokud by existovaly jakékoliv dobré zprávy, které by mohly investory a partnery Embraceru (o samotné hráče a koncové zákazníky tu pochopitelně příliš nejde) alespoň trochu uklidnit, nebyl by důvod je zatajovat.

Frustrující absence jakýchkoliv podrobností či materiálů z vývoje tak pokračuje a v dohledné době se tato situace nejspíš nezmění. Tedy pokud se aktuálně nepříliš pozitivní finanční situace Embraceru v dalších měsících nezhorší natolik, že bude vedení skupiny přinuceno na rovinu oznámit, že novou podobu Revanova příběhu prostě nedostaneme. Nadále tudíž platí, že je lepší počítat s tím, že to tak nakonec vážně bude. K celé věci by měly mít co říct i společnosti Sony (spolufinancuje vývoj a tím zajišťuje konzolovou exkluzivitu pro PS5) a Lucasfilm (spravuje samotnou značku Star Wars), ale i ty mlčí jako hroby planety Korriban. A ne, úplné stažení oznamovacího teaseru z roku 2021 za vidinu pozitivního vývoje opravdu nepovažujeme.