Jak je na tom Star Wars: Knights of the Old Republic - Remake od studií Aspyr Media a Saber Interactive? Sith ví. Formálně byl projekt oznámen před necelými dvěma lety a od té doby jsme toho o něm z oficiálních míst mnoho neslyšeli. Víme, že podobně jako původní hra od BioWare, která vyšla v roce 2003, nespadá do stávajícího kánonu Star Wars ságy, víme, že Hasbro chystá akční figurky na motivy hlavních postav, a to je asi tak všechno.

Neoficiálně jsme ale o remaku klasického RPG z předaleké galaxie, jenž míří na PC a PlayStation 5, slyšeli trochu víc. A nejsou to moc hezké zprávy. V posledních měsících se totiž hovořilo o tom, že měl být celý projekt odložen na neurčito. Se stavem vývoje prý navíc nejsou spokojené všechny zainteresované strany, mezi něž patří Lucasfilm, Sony nebo Embracer Group jakožto vlastník Aspyru i Saber Interactive. Proto nejspíš nepřekvapí, že na KOTOR Remake přišla řeč i během nejnovější konference vedení Embraceru s investory.

Když se jeden z investorů přímo zeptal na to, v jakém stavu se nyní Star Wars: Knights of the Old Republic - Remake a jeho vývoj nachází, odpověď generálního ředitele skupiny Embracer Group Larse Wingeforse byla vcelku stručná: „To je oblíbená otázka... nemám žádný další komentář.“ Podle všeho ale Wingefor měl nějaký další komentář, protože začal další větu slovem „Nechci...“. Tazatel mu ale skočil do řeči a šéf Embraceru už pak ze sebe k celé věci nic dalšího nedostal.

Nakonec tu tak máme jen klasický scénář „bez komentáře“, což asi nevěstí nic dobrého. Pokud tedy doufáte, že se Star Wars: Knights of the Old Republic - Remake ukáže v plné parádě na dnešní akci PlayStation Showcase, tak vám můžeme říct, že nejste sami, ale obáváme se, že šance na něco takového není moc velká. Rádi se však necháme vyvést z omylu.