Před několika měsíci stáli nejvyšší zástupci Electronic Arts před investory a dušovali se, že Codemasters budou po akvizici fungovat samostatně a zachovají si svou jedinečnou identitu s bonusy v podobě využívání technologií EA. To vše s cílem vytvářet ještě lepší závodní hry. Jinými slovy z tohoto spojení měli těžit zejména fanoušci závodních her.

Čtyři měsíce po akvizici je situace jiná. Ve vedení britské firmy, která má na svědomí například série DiRT a F1, dochází k velkým změnám. Z Codemasters se rozhodli odejít generální a finanční ředitelé.

Frank Sagnier (CEO) a Rashid Varachia (CFO) od dalšího měsíce nebudou dohlížet na Codemasters. Podle vyjádření mluvčího EA to bylo součástí plánu po celou dobu. Vše se akorát urychlilo, protože se Codemasters rychleji začleňují do Electronic Arts.

Přečtěte si také: EA chce díky Codemasters každoročně vydávat nové závody

Nejdůležitější rozhodnutí v Codemasters budou mít nyní na starost Clive Moody (bývalý senior viceprezident pro vývoj produktů) a Jonathan Bunney (bývalý senior viceprezident pro vydávání). Ve vedení Slightly Mad Studios (autoři série Project Cars) nadále zůstává Ian Bell.

„Jsme Frankovi a Rashidovi nesmírně vděční za vše, co pro Codemasters a Electronic Arts udělali, a všichni jim přejeme jen to nejlepší,“ uvedla EA v prohlášení s tím, že kultura, kterou vytvořili, a jejich inovativní duch v týmu přetrvají.

Codemasters je britské studio, které stojí za hrami jako DiRT 5, Project Cars a F1. Začátkem tohoto roku jej společnost Electronic Arts koupila za 1,2 miliardy dolarů, včetně Slightly Mad Studios. První hrou po tomto spojení je F1 2021, vyjde 16. 7. letošního roku a nabídne zcela nový příběhový režim.