Tvůrci plošinovky Feudal Alloy se pochlubili novým projektem. Ve znojemském studiu Attu Games, které tvoří manželé Lukáš (programátor, designér, výtvarník, animátor) a Eva (scénář, design, hudba, zvuk, marketing) Navrátilovi, vzniká netradiční animovaná příběhová plošinovka Scarlet Deer Inn, která je zasazena do středověku. Hráči budou ve dne pomáhat v zájezdním hostinci, poznávat osudy nevšedních lidí a snažit se zapadnout do nového prostředí, zatímco v noci utíkat svým strachům a úzkostem, které se je snaží pohltit. Dokud budete mít dostatek světla, nic vám nehrozí.

Přečtěte si také: Rybička, která řídí dobrodružného robota? Právě vyšla nová česká hra Feudal Alloy

Hrát budete za Elišku, nesmělou vesnickou dívku. Ta se po smrti rodičů stěhuje ke svým příbuzným, kteří vlastní vyhlášený zájezdní hostinec.

Scarlet Deer Inn kombinuje klidnou adventuru s rychlou plošinovkou. Nabízí tradiční animace a ručně kreslenou grafiku. Dále realistické středověké zasazení a prozkoumávání tajuplných zákoutí.

Scarlet Deer Inn je ve vývoji pro PC (vyjde přes Steam) a Nintendo Switch. Hra nemá stanovené datum vydání. Vývojáři se nacházejí na konci předvýrobní fáze. Hlavní děj a postavy jsou dokončeny, stejně tak je prakticky dokončená technická stránka hry se všemi mechanikami. Nyní se zaměřují na detaily příběhu, dialogy, umění a animace. Letos chtějí vydat demoverzi.