Po roce se z předběžného přístupu klube netypická tahová strategie Inkulinati inspirovaná středověkými rukopisy. „Nakreslete svou armádu zvířat, vylijte inkoust nepřátel, porazte středověké superstar a sbírejte perky, které propůjčují skryté schopnosti,“ lákají autoři na titul plný absurdního humoru.

Nenechte se ale zmást zevnějškem své zvířecí armády. Inkulinati jsou náročnou strategií s výzvami schopných vám zavařit mozek a otestovat i ty nejostřílenější stratégy. Na každé straně středověkého rukopisu budete se svými zvířaty čelit odlišné náročné situaci. Kromě specifických dovedností a schopností každého zvířete máte k dispozici speciální akce měnící průběh bitvy.

„Použijte jedinečné akce vykonané rukou k rozdrcení nepřátelských jednotek, malujte překážky a vytvářejte bariéry, přesunujte své jednotky pohybem prstu nebo je nechte explodovat a nastolte chaos v jeho nejčistší podobě,“ to zní opravdu lákavě. Až do doby, dokud se nedozvíme, že tohle dokáže i soupeř. A pak jsou tady apokalyptické události, jež všechny plány převrátí vzhůru nohama. Jsou jimi požáry, morové vlny a Memento Mori.

Díky mnoha různým úrovním obtížnosti by se v Inkulinati neměli ztratit ani nováčci. Přesvědčit se o tom můžete už nyní, případně počkat na 22. února/februára, kdy vychází plná verze na počítače a konzole PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Hra i nadále zůstane dostupná v předplatném Game Pass.