V letošním roce budou mít fanoušci plastových vojáčků žně. Připravuje se nejen plnohodnotné pokračování s názvem Toy Soldiers 2: Finest Hour (pokud nedojde k odkladu), ale také vylepšená verze prvního dílu pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

Toy Soldiers HD vyjde v srpnu tohoto roku a vývojáři ze Signal Studios se rozhodli přepracovat hratelnost pro jednoho i více hráčů. Podrobnosti nám prozradí později. Místo toho se pochlubili zahrnutím dosud nehraného obsahu, vylepšenou grafikou ve vysokém rozlišení a vylepšenou kamerou a zvuky. Samozřejmostí HD verze je dříve vydaný stahovatelný obsah do příběhové kampaně.

„Původní hra Toy Soldiers zůstává jedním z nejoblíbenějších a nejprodávanějších titulů Xbox Live Arcade všech dob. V roce 2011 byla nominována na D.I.C.E. v kategorii strategie/simulace roku, a i když prohrála z důvodu úžasné konkurence v tom roce (Starcraft 2, Civilization 5, Dawn of War 2, Supreme Commander 2), zjistíte, jak velká byla tato malá nezávislá hra,“ připomíná společnost Accelerate Games.

Přečtěte si také: Válka plastových vojáčků bude pokračovat. Na PC a konzole míří Toy Soldiers 2

„Se sérií Toy Soldiers se setkalo téměř pět milionů fanoušků. Stejně jako my byli uneseni jejím mixem dětského kouzla starobylých zelených plastových vojáčků na hraní, kteří jsou uzamčeni ve smrtící epické vojenské tower defense akci,“ dodávají.

Tvůrci chtějí zachovat dřívější postupy. Nadále půjde o strategickou tower defense hru, ve které budujete obranu a zároveň plánujete protiútoky. Toy Soldiers vám k tomu umožní ještě prožít bitvu nejen z ptačí perspektivy, ale také z pohledu třetí osoby. Můžete tak sledovat, jak se akce odehrává, nebo skočit nohama napřed do bot pěšáka a prohánět se s ním po bojišti, vyhýbat se dělostřelectvu a zároveň používat plamenomet, abyste nepřátele spálili na uhel.

„Nasedněte na koně a vrhněte se s jízdou na nepřítele čelem. Pilotujte bombardéry a shazujte bomby, které zasypou pole pod vámi, nebo ostřelujte protivníka pomocí dvouplošníků. HD verze má umožnit prožít válku autentickým a zábavným způsobem,“ dodává tisková zpráva.