Už za dva dny bude na počítačích zuřit válka mezi démony a anděly, mezi světlem a temnotou. Jak dopadne, to rozhodnete vy prostřednictvím Desmonda. Jde o člověka, který získal démonické schopnosti a hledá si místo v rozpolceném světě. Přikloníte se na stranu dobra nebo zla? Ať už se rozhodnete pro jednu či druhou stranu, k dispozici budete mít lidskou i démonickou stránku a tvrdé pěsti a ostré drápy.

Devil’s Hunt je akční adventura z pohledu třetí osoby s RPG prvky. Vytváří ji polské studio Layopi Games na základě fantasy románu Equilibrium od spisovatele Paweła Leśniaka, jenž je sám do vývoje zapojen. Hra slibuje, že se ponoříte do podmanivého příběhu nabízející vysoce kvalitní cutscény z délce až dvou hodin a prozkoumáte bohaté a interaktivní prostředí.

Vraťme se ještě k úhlavní postavě. Desmond Pearce v 26 letech nebyl šťastný, život se mu změnil v noční můru a Desmond se rozhodl spáchat sebevraždu. Dostal se do pekla a přistoupil před Lucifera, který mu dal na výběr: buď může podstoupit věčné mučení nebo se vrátit na Zem a pracovat jako popravčí a získávat pro peklo duše. Následně se Desmond ocitne uprostřed války mezi anděly a démony a musí se rozhodnout, na čí stranu se přidá.

V Devil’s Hunt se podíváme na různá místa. Uvidíme samotné peklo s Luciferem, moderní Spojené státy americké i starověké město. Těšit se máme na řešení environmentálních hádanek i kontaktní boj, kdy se postavíme četným protivníkům všeho druhu a těžkým bossům. Naštěstí využijeme širokou škálu útoků a speciálních schopností. Postupem hry budeme zlepšovat lidské i démonické schopnosti, a to na základě námi přiřazených bodů. Tady je nutné si uvědomit, že musíme udržet rovnováhu osobnosti hlavního hrdiny a nepřehánět to s jednou nebo druhou stranou schopností.

Devil’s Hunt běží na technologii Unreal Engine 4 a jde čistě o singleplayerovou záležitost. Hra vyjde 17. září 2019 digitálně pro PC prostřednictvím Steamu a GOG.com za 29,99 euro. Konzolové verze pro PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch budou následovat v roce 2020.

Minimální systémové požadavky

  • OS: Windows 7 / 8.1 / 10
  • Procesor: Intel i5 quad core
  • Paměť: 8 GB RAM
  • Grafická karta: 2 GB VRAM
  • DirectX: Verze 11
  • Pevný disk: 26 GB volného místa