Společnost Microids přichází s oznámením pokračování hry Hercule Poirot: The First Cases, která v roce 2022 získala cenu BAFTA za nejlepší skotský titul. Detektivní adventura Agatha Christie - Hercule Poirot: The London Case vyjde v létě letošního roku a bude dostupná digitálně a fyzicky pro PC, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X|S. České titulky uvádí Steam.

Druhá kapitola Hercula Poirota láká na vzrušující, originální příběh z jeho mládí, jenž je věrný stylu a tónu Agathy Christie. Slavný detektiv cestuje do Londýna, kde na něj čeká zdánlivě snadný úkol – doručit na výstavu obraz Marie Magdalény. Poprvé ve videoherním světě budete mít příležitost spojit se s Poirotovým dobře známým pomocníkem z knih, Hastingsem, který pomáhá s pojištěním uměleckých děl a prodejem obrazu.

Když dorazíte do muzea, setkáte se s novým majitelem obrazu, Mortimerem Ailsworthem, a kurátorkou muzea, Evelyn Warbeckovou. Pomocí prostředků, které máte k dispozici, prověříte bezpečnost a budete se snažit ochránit obraz před jakýmikoli potenciálními hrozbami. Obraz má být zlatým hřebem nové výstavy v Londýnském muzeu, jejíž součástí jsou také další díla církevního umění zapůjčená z Bruselu.

Gala večer s vernisáží se bude konat o týden později a zúčastní se ho všechny hlavní postavy. Obraz však bude před zraky všech ukraden. Musíte zapojit všechny své dokonalé detektivní schopnosti, odkrýt pravdu a najít viníka. Abyste to dokázali, musíte vyšetřovat svědky a podezřelé, spojovat jednotlivé dílky skládačky dohromady pomocí nového systému, pozorně prohlížet prostředí a hledat důkazy a informace z pohledu první osoby. Nalezené předměty si uložíte do inventáře a využijete je k pokroku ve vyšetřování.

The First Cases má kladné uživatelské hodnocení, tak doufejme, že dobře dopadne i tohle dobrodružství.