Activision zaskočil novináře i hráče. Od začátku tohoto roku se internetem šíří spekulace, že v příštím roce nevyjde prémiové (čti placené) Call of Duty. V dnešní zprávě o finančních výsledcích za třetí čtvrtletí ale potvrdil přesný opak.

„Activision se těší, že v roce 2023 naváže na své současné tempo, přičemž plány na příští rok zahrnují dosud nejsilnější živé operace v Call of Duty, další plnohodnotné prémiové vydání v každoroční blockbusterové série, a ještě poutavější free-to-play zážitky napříč platformami,“ uvedla společnost.

Jason Schreier, novinář agentury Bloomberg, a Insider Gaming tvrdí, že prémiovým Call of Duty na rok 2023 je ve skutečnosti rozšíření pro letošní Modern Warfare 2. To má být dostatečně velké, aby ho Activision mohl prodávat za plnou cenu, tedy 70 dolarů/eur.

Spekuluje se, že pod tímto novým obsahem se skrývá rozšíření příběhové kampaně od Sledgehammer Games. Autoři Call of Duty: Vanguard a WWII mají připravit spoustu obsahu. Také se mluví o obsahu pro multiplayer. V tomto případě to mohou být remasterované multiplayerové mapy z různých klasických dílů Call of Duty na oslavu 20. výročí série.

Nejasnosti ale panují ohledně toho, jak to chce Activision prezentovat hráčům, co si letos koupili Modern Warfare 2. Vypadá to, že to bude prostě další díl s příběhovou kampaní pro jednoho hráče a multiplayerem. Ale budou si tenhle nový obsah moci užít třeba hráči, co nevlastní Modern Warfare 2? Tak to je otázka, na níž v současné době neznáme odpověď.

S ohledem na to, že Modern Warfare 2 je nejrychleji prodávaným dílem série (za první tři dny 800 milionů dolarů, za 10 dnů miliarda dolarů), tak dává smysl pokračovat s Modern Warfare, když hráči mají o takové CoD zájem. Hra překonala dosavadní rekord Black Ops 2 z roku 2012. Tento titul od Treyarchu dokázal dosáhnout tržeb miliardy dolarů z prodeje za 15 dní.

Další velký díl Call of Duty by měl vyjít v roce 2024 a vývoj prý vede Treyarch, tvůrci Black Ops. To by šlo roku v ruce s nepotvrzenými informaci, že CoD už nebude vycházet každý rok.