Společnost Microsoft představila hry, které si během října budou moci do své digitální knihovničky přidat předplatitelé Xbox Live Gold, respektive Xbox Game Pass Ultimate.

Jak bylo avizováno už v červenci tohoto roku, Microsoft došly hry ve zpětné kompatibilitě z éry Xboxu 360. Z toho důvodu budou od teď v nabídce Games with Gold už pouze dvě hry pro Xbox Series X/S a Xbox One, dříve byly čtyři hry (dvě ze starší generace).

Pro říjen letošního roku společnost vybrala zajímavý survival Windbound z roku 2020, jenž je inspirován Zeldou od Nintenda. Čeká na vás dobrodružství mladé válečnice jménem Kara, která ztroskotala v neznámých vodách.

„Kara se musí adaptovat a přežít vyzbrojena pouze svojí pevnou vůlí k životu. Bude prozkoumávat nádhernou přírodu, doposud neponičenou člověkem, aby mohla nalézt tolik potřebné zásoby. Zároveň na ni čeká mnoho tajemství, které tyto Zakázané Ostrovy ukrývají. Lov, výroba a explorace budou pro Karu obrovsky důležité, aby dokázala proplout skrze tajemné souostroví a našla cestu zpět domů,“ uvádí tisková zpráva.

Windbound si budete moci do knihovničky přidat od 1. do 31. 10. tohoto roku. Od 16. 10. do 15. 11. tohoto roku bude v nabídce Bomber Crew Deluxe Edition z roku 2018. Jedná se o real-time strategii/simulaci zasazenou do období druhé světové války. Se svým bombardérem a posádkou budete vysláni na nebezpečné mise, kde musíte předvést, co ve vás je. Svůj bombardér postupem vylepšuje a upravujete. Každopádně, buďte opatrní, když vás sestřelí, tak musíte začít od začátku. Výhodou je zahrnutí všech DLC.