V souvislosti s konzolemi Xbox se teď nejvíce mluví o testování nového uživatelského rozhraní, které schytává kritiku. Mezitím ale Microsoft pokračuje ve vylepšování systému a v zářijové aktualizaci přináší zajímavé novinky.

Na konzole Xbox Series X/S a Xbox One se dostala nová aktualizace, která přepracovává vzhled knihovny her a aplikací. Nyní máte mít snazší přístup k titulům, rychleji stahovat hry a spouštět to, co zrovna chcete. Mimo jiné se teď zobrazují všechny hry, které vlastníte, a všechny hry, k nimž máte přístup v rámci aktuálního předplatného a programu Games with Gold.

Otázkou je, zda je taková možnost dobrá. Objevují se názory, že teď je knihovna méně přehledná a zaplavena nejrůznějšími hrami. Jaký názor máte vy? Ale jak můžete vidět na obrázku níže, tak knihovnu lze třídit na všechny hry, zakoupené hry, Xbox Game Pass, EA Play nebo Xbox Live Gold.

Druhou novinkou jsou další možnosti úložiště a instalace. Můžete si vybrat různá výchozí úložiště pro hry a aplikace, což se hodí, když máte připojené externí disky nebo rozšiřující paměťovou kartu. Když nevíte, můžete nechat rozhodnout Xbox, kam se obsah nainstaluje.

Majitelé bezdrátového ovladače Xbox Elite Series 2 si mohou nově přizpůsobit barvu tlačítka Xbox. Vybírat mohou ze široké škály barev, jež kombinují červené, modré a zelené LED diody a vytvářejí více než 16 milionů odstínů. Pro konfiguraci je nutné mít v konzoli nebo PC nainstalovanou aplikaci Xbox Accessories.

V neposlední řadě aktualizace přináší potlačení šumu chatu také na Xbox One a PC s Windows 10/11. Minulý měsíc byla tato funkce oznámena pro Xbox Series X/S. Funkce by měla odstranit nežádoucí zvuky, jako je cvakání gamepadu, dýchání a hluk v pozadí.