Ze sousedního Polska k nám míří další netradiční simulátor. Climber: Sky is the Limit od studia A2 Softworks nám ukáže nesnadný život horolezce v první polovině roku 2021 na počítačích a později také na konzolích od společností Sony, Microsoft a Nintendo (Switch).

Podle slov vývojářů představuje jejich hra unikátní kombinaci survivalu a simulátoru. V Climber: Sky is the Limit budete mít za úkol vylézt na nejvyšší vrcholky světa. Například na Mount Everest, Broad Peak a K2. Nejde ale pouze o to na horu vylézt, v tomhle titulu budete muset naplánovat celou expedici a vybrat si vhodné vybavení. Při tom myslíte myslet na laviny, příkré útesy a sněhové bouře. Jde o náhodné události, které vás mohou při výstupu na nebezpečnou horu potkat a nemile překvapit.

„Lezení je pouze jedním aspektem hry. Druhý aspekt se skládá ze všech ostatních prvků, které ovlivňují úspěšné dosažení vrcholu. V Climber: Sky is the Limit budete muset vzít v úvahu celou řadu aspektů, včetně regenerace síly, správné výživy a tělesné teploty. Naše hra osloví lezecké nadšence i příležitostné hráče bez jakýchkoli lezeckých zkušeností,“ říká Andrzej Stroiński, generální ředitel A2 Softworks.