Studio Ryu Ga Gotoku tvrdilo, že s novým oznámením překvapí, a podle všeho se jim to povedlo. Nový spin-off Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii bude mít pirátskou tématiku. Hru vývojáři oznámili na své konferenci RGG Summit 2024.

V Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii se vrací i populární Goro Majima. „Dělám na Like a Dragon už dvacet let a tohle je poprvé, co je Majima jediným protagonistou,“ říká jeho představitel Hidenari Ugaki. První trailer nám představil i začátek děje.

Majima se probouzí na pláži ostrova blízko Havaje. Zmlácený, bez jakýchkoliv vzpomínek. Brzo se setká s mladým chlapcem Noem, který mu pomůže postavit se na nohy a zasvětí ho do pirátského světa kolem Havaje a sousedních ostrovů. Zápletka navíc bude vycházet i z událostí Like a Dragon: Infinite Wealth a důsledků jeho závěru.

Došlo k představení několika vedlejších postav. Mnohé z nich si zahráli herci, kteří se v sérii už objevili v jiných rolích. Například Noeho Riche tak hraje First Summer Uika, která v Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name ztvárnila Akame. Tentokrát postavě propůjčí jen hlas. „Potřeboval jsem osazenstvo, kterému důvěřuji,“ vysvětluje hlava studia Masayoshi Yokoyama.

Ustoupilo se od žánru JRPG a hra je znovu brawler. Majima má k dispozici dva bojové styly. Mad Dog je jeho klasický, ztřeštěný boj s dýkou, jak ho známe například z rozšíření pro Yakuza Kiwami 2. Sea Dog je pirátský styl, Majima v něm používá dvě šavle s vysokým dosahem, takže je vhodný pro velké skupiny nepřátel. Zároveň může použít další zbraně jako řetěz s hákem nebo pistole.

V obou případech je Majima mnohem rychlejší bojovník než Kiryu Kazuma a velkou novinkou je možnost vyskakovat při boji. Uvidíme, jestli to bude mít nějakou větší funkci, třeba v rámci boje ve vzduchu.

Znovu se můžeme těšit na prosluněnou Havaj z posledního dílu Like a Dragon, která stále zůstává největší lokací v sérii. K ní se ale připojí ještě dvě další větší lokace. Rich Island, pirátský ostrov, kde se Goro probudí a Madlantis. „Je to hřbitov lodí, kde se shromažďují všichni nebezpeční piráti,“ popisuje druhou zmíněnou lokaci producent hry Ryosuke Horii. V jejím rámci bude ve hře přístupné i tradiční koloseum.

Kromě těchto větších lokací bude ve hře plno menších ostrůvků, kde bude Majima hledat poklady nebo bojovat s nepřátelskými piráty.

Došlo k představení i několika miniher, z nichž mnohé hráči dobře znají. Z Infinite Wealth si budeme moct znovu užít variaci na Crazy Taxi – Crazy Delivery – s novými tratěmi. Ze sedmého dílu se pak vrací závody motokár a z Gaiden zase úprava postavy hráče. V ukázce jsme třeba mohli vidět Majimu v kostýmu Goromi, známého z Yakuza Kiwami. Samozřejmostí je karaoke, kde budou jak známé písně, tak i ty nové.

Nová minihra je známá jako „Minato Girls“. V ní Majima pomáhá svému příteli Masurovi najít si přítelkyni. Masuru hraje japonský komik Ryuji Akiyama, který postavě propůjčuje jak hlas, tak podobu. I všechny dívky mají předobraz v realitě, Ryu Ga Gotoku na ně v minulosti pořádalo veřejný konkurz v rámci Anime Expo.

Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii vychází 28. února/februára příštího roku. Hra se podívá na PC a poslední dvě generace PlayStationu a Xboxu. Titul se bude prodávat za 59,99 dolarů/eur. Na českých verzích PS Store a Xbox Store je hra za 1419 Kč (Deluxe Edition za 1779 Kč). Je tedy levnější než Infinite Wealth, ale zároveň dražší než Like a Dragon Gaiden. Dá se očekávat, že podle toho se bude odvíjet i rozsah hry, v poměru se zmíněnými díly. Předobjednávky jsou spuštěny na náležitých digitálních obchodech. Minimálně pro konzole bude titul k dispozici i fyzicky.

Sběratelská edice bude obsahovat například vlajku nebo sběratelskou minci. V rámci dodatečného obsahu bude k dispozici třeba možnost zrekrutovat známé postavy do vaší posádky.