Crafting, správa zdrojů, budování základny a tajemný příběh se spojují v průzkumné farmářské hře s velkými mechy. Titul Lightyear Frontier se připomenul na akci ID@Xbox, kde jsme se dozvěděli, že kromě dříve oznámené PC verze dorazí i na Xbox Series X/S a Xbox One.

Lightyear Frontier vás přivítá v otevřeném světě, kde budete budovat vlastní farmu sólo nebo v kooperaci s dalšími třemi hráči. Čeká vás pěstování cizokrajných rostlin, krocení divoké zvěře, odolávání přírodním živlům a budování domova daleko od Země.

Díky inovativním zemědělským mechanismům si budete moci vypěstovat vlastní plodiny. Při všem se můžete spolehnout na svého mecha, kterého budete postupně vylepšovat. Ten má všestranné využití při farmaření i cestování napříč exotickým ekosystémem záhadné planety.

Kdykoli můžete přepínat mezi kamerou z pohledu první a třetí osoby. Vývojáři tvrdí, že je jejich cílem vytvářet netradiční a zvláštní hry. Slibují nepřeberné množství staveb a kosmetických maličkostí pro úpravu a postavení exofarmy vašich snů.