Potraviny jsou součástí série S.T.A.L.K.E.R. už od prvního dílu s podtitulem Shadow of Chernobyl, který vyšel v roce 2007. Problém ale je, že pokud nevyhledáte pomoc určitých modů, v Zóně zase tak velký výběr není. Starý chleba, klobásy, nějaké ty konzervy a energetické nápoje, samozřejmě vodka, ale tím to v podstatě hasne, a to bez ohledu na to, jestli se zrovna díváte do inventáře své postavy v Shadow of Chernobyl nebo ve hrách S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky a S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat. A přesně s tímhle problémem může každému hladovému stalkerovi pomoci supermarket, který byl nově otevřen v Kyjevě a který spadá do sítě ukrajinského řetězce Silpo.

Supermarket na adrese ulice Berezneva 12-A, jehož brány se otevřely zákazníkům teprve tento týden, je totiž zvláštní tím, že je vyzdobený právě motivy ze série S.T.A.L.K.E.R. a z chystaného plnohodnotného druhého dílu s názvem S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Při nakupování tak můžete narazit na radioaktivní barely, anomální kasy, tematické graffiti a cedule nebo poškozené dlaždice z laboratoře X-18. A jak se zdá na základě oficiálně zveřejněných fotografií, i některé zde dostupné prvky využívají motivy série od ukrajinského studia GSC Game World.

Samo studio se přitom na výzdobě supermaketu podílelo, přičemž otevření bylo nepřekvapivě odloženo v důsledku ruské invaze na Ukrajinu. Obchod dokonce dle zprávy na webu řetězce Silpo využívá výbavu zachráněnou z poboček zasažených válkou, přičemž některé dekorace, například podobizny mutantů, mají přibýt až později, po válce. Tomu se samozřejmě nelze divit, koneckonců občané Ukrajiny, kteří čelí realitě válečného konfliktu, určitě nemají zapotřebí, aby je ještě během nákupu strašily výjevy upírů, snorků nebo jiné znetvořené havěti pocházející ze Zóny.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl vyjde v průběhu roku 2023 ve verzi pro PC a Xbox Series X|S. Hra bude už ode dne vydání k dispozici v nabídce Game Passu a na obou platformách nabídne oficiální české titulky. Práce na překladu formálně začaly před několika týdny.