Není tomu tak dlouho, co jsme psali o dvou připravovaných hrách podle kultovní série slasherů Halloween a nyní můžeme odhalit jednu z nich. A radost snad uděláme i fanouškům neméně slavných hororovek Evil Dead, respektive bohužel zrušeného, ale skvělého seriálu Ash vs. Evil Dead. Boss Team Games oznamuje dvojici retro skákaček vyvíjenou studiem WayForward. Ta je založena právě na těchto dvou slavných sérii. Pod společným názvem Retrorealms se hráči chopí role hrdiny Ashe Williamse a ztělesnění zla Michaela Myerse.

První trailer slibuje krvavé lázně v hávu povedeného pixel artu na pozadí známých lokací z filmů a seriálu. Hra chce vzhledem i hratelností evokovat arkádové automaty. „Hororové značky v kombinaci s retro hratelností, ve které WayForward exceluje, nám dovolily vytvořit něco, co víme, že si užijí jak fanoušci pixel artových her, tak i Halloweenu a Ash vs. Evil Dead,“ říká prezident studia WayForward Technologies Voldi Way.

Studio stojí například za kladně přijatou sérií Shantae. „Vyvíjeli jsme úplně novou hratelnost unikátní pro Retrorealms tituly, které podtrhují přehnanou brutalitu a speciální schopnosti těchto postav,“ uvádí Way v tiskové zprávě, kterou má naše redakce k dispozici.

Hry vychází 18. října/októbera na PC, poslední dvě generace PlayStationu a Xboxu a na Nintendo Switch. Půjdou koupit buď digitálně odděleně za 24,99 dolarů každá (cca 570 Kč) nebo fyzicky dohromady za 49,99 dolarů. Vývojáři doporučují koupit oba tituly, protože v takovém případě se v nich odemyká dodatečný crossover obsah, ve kterém se Michael může procházet po pověstné chatě v lese a Ash zase může řádit v Haddonfieldu.

Ke hře navíc budou vycházet dodatečná, placená DLC s novými postavami a levely. Potvrzené jsou Laurie Strode, protagonistka série Halloween a Kelly Maxwell z Ash vs Evil Dead. Ty získáte za předobjednáni her.

S ohledem na to, kolik stojí obě hry dohromady a snahou vydělat na dodatečném obsahu, dá se očekávat, že aby se hráči dostali k veškerému obsahu, co hry nabídnou, dost se to prodraží.

Uvidíme, jaký hry budou mít úspěch a zda se podobné péče nedočkají i jiné kultovní slashery. Nabízí se například Pátek Třináctého, podle kterého už Boss Team Games vydaly Friday the 13th: The Game. Kromě toho ještě zmiňme Evil Dead: The Game, o který se také postaraly. Přečíst si můžete naši recenzi.