Pravděpodobně nenajdete rozhovor se zástupci Koch Media, v němž by nepadla otázka na pokračování Dead Island. Ono se není čemu divit. Společnost Deep Silver se nedohodla s původnímu tvůrci z polského Techlandu (ti místo toho udělali skvělé Dying Light) a zombie akce putuje od jednoho týmu k druhému. Nejprve se o Dead Island 2 měli postarat autoři Spec Ops: The Line z Yager Development, měli ale odlišné názory, a tak titul v březnu 2016 putoval k Sumo Digital, kde ale také nevznikl, a od srpna letošního roku oficiálně převzala povinnosti firma Dambuster Studios, jež v roce 2016 vytvořila průměrný Homefront: The Revolution.

V rozhovoru s Gamesindustry.biz byl generální ředitel Koch Media, které vlastní Deep Silver Publishing a je dva roky součástí THQ Nordic, na Dead Island 2 dotázán. Klemens Kundratitz řekl, že jde o jeho oblíbenou otázku. „Podívejte se, Dead Island je pro vás velmi důležitou značkou a my se o ni chceme náležitě starat.“

Vývoj takové hry si ale žádá svůj čas. Kundratitz si uvědomuje, že pro novináře jde o zajímavý příběh se střídáním studií, ale byl by rád, kdyby byl Dead Island 2 posuzován podle konečného výsledku. „Jsme si jisti, že až Dead Island 2 vyjde, bude to fantastická zombies hra. Dáváme do toho vše.“

Připomeňme, že původní vize pro Dead Island 2 byla, že se příběh odehrává několik měsíců po událostech Dead Island a Escape Dead Island. Na rozdíl od svých předchůdců jsme se ale neměli podívat na ostrovy, ale do různých míst Kalifornie, v nichž je vyhlášena karanténa.

Ve stejném rozhovoru šéf Koch Media potvrdil, že studio Volition pracuje na novém Saints Row, ale více nám prozradí až v příštím roce.

V současné době nevíme, kdy Dead Island 2 a Saints Row 5 vyjdou. Je ale dobře, že nás Koch Media ujistili o vývoji obou her. Fanoušci se tak mohou nadále těšit na pokračování svých oblíbených titulů. Důležité také je, že navzdory všemu má Koch Media dobrý vztah s Techlandem, což dokládá i to, že budou distribuovat Dying Light 2. Podle Kundratitze to ale není střet zájmu. Už jen z důvodu, že hry nevyjdou společně.

Jinak jsou v Koch Media velmi spokojeni s dosavadními prodejními výsledky Metra Exodus, které na začátku tohoto roku vydali Deep Silver. Současně ale byly prodeje ovlivněny exkluzivitou PC verze pro Epic Games Store. Tento týden od Koch Media vyjde Shenmue III. Na dlouho očekávaný návrat uznávané série jsou kladeny vysoké nároky. I z toho důvodu byla hra z léta 2019 odložena na listopad/november, aby vývojáři měli více času na leštění, které zajistí, že půjde o vysoce kvalitní herní zážitek.

V srpnu/augustu letošního roku společnost THQ Nordic získala práva na sci-fi střílečku TimeSplitters a Second Sight od Free Radical. Není se tak čemu divit, že zpráva o najmutí spoluautora TimeSplitters vzbudila velký rozruch. A Kundratitz potvrdil zkoumání způsobu, jak přinést zpět TimeSplitters ve spolupráci se Stevem Ellisem.