V dnešní době je zcela běžné, že velké projekty vznikají ve spolupráci více studií. Proto se ani nedivíme zprávě o spolupráci id Software na očekávaném Starfieldu. Tato spolupráce totiž dává smysl. Tvůrci série Doom jsou experti na střílečky z pohledu první osoby a jak už jsme mohli vidět, v ambiciózním vesmírném RPG od Bethesdy bude střelba ze zbraní.

Z neoficiálních zpráv vyplývá úzká spolupráce id Software s Bethesdou na vylepšení soubojů ve Starfieldu. Tým stojící za Doom Eternal, Rage 2 nebo Quake Champions má vypomáhat od srpna loňského roku. Díky tomu mají být souboje mnohem lepší, než byly na loňské prezentaci Xboxu.

Nutno dodat, že id Software pomáhali už s Redfallem.

Mimo to v id Software chystají vlastní projekty. Spekuluje se nad restartem Quakea a dalším dílu série Doom. V úvahu přichází i něco jiného, protože skrz nejnovější inzerát se hledá senior umělec, který pomůže nastavit vizuální laťku pro špičkové zbraně, vozidla a rekvizity.

Vypadá to, že vozidla budou v další hře id Software hrát větší roli. To nás vede k úvaze o novém Rage, stejně tak ale může jít o úplně něco jiného. Pokud by to bylo Rage, tak vzhledem k druhému dílu by šlo pravděpodobně o restart značky.

Každopádně výsledky spolupráce v případě Starfieldu uvidíme už za několik týdnů na speciální prezentaci věnované výhradně této hře.