Při sledování traileru hry Bramble: The Mountain King si můžete vzpomenout na indie hity Limbo a Inside. Moc společného ale tyhle tituly přece jen nemají. Tohle je ponuré dobrodružství zasazené do světa inspirovaného temnými severskými bájemi. Budete zkoumat nádherná, zároveň však nebezpečná a pokřivená prostředí v kůži malého chlapce jménem Olle. Ten je na cestě za záchranou sestry před obávaným trollem Bramblem.

„Ne vše ve světě je právě takové, jak vypadá – v téhle zvláštní zemi obývané stvořeními všech velikostí a tvarů musíte opatrně rozmýšlet, kdy se přiblížit a kdy se ukrýt. Ve zdejších lesích a jeskyních totiž číhá spousta hladových a záštiplných tvorů. Dávejte proto dobrý pozor, kam šlapete…“ varuje tisková zpráva.

K překonání všech nástrah a zkoušek využijete moc jiskry odvahy – očarovaného kusu kamene, poskytujícího vám dary nezbytné k tomu, abyste to zvládli. S jeho pomocí rozmanitými a unikátními způsoby přemůžete hrůzná stvoření, na která cestou narazíte. Zároveň se ale mějte na pozoru, odvaha bez laskavosti vás může zavést na temnou stezku.

Čeká vás cesta plná dobrodružství, setkání s pokřivenými, bájnými stvořeními severského folkloru, svádění bitvy s bossy obřích rozměrů a napínavé až adrenalinové chvíle.

Většinu z toho můžete vidět v dnešním gameplay traileru. Kdybyste se nemohli dočkat, tak na Steamu je dostupné demo. Plná verze vyjde 27. 4. 2023 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Konzolové verze u nás ve fyzické edici uvede na trh společnost HYPE.