Diablo 4 nemá stanovené datum vydání a nezdá se, že by v dohledné době vyšlo na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Přesto Blizzard nenechává fanoušky v nejistotě a připomněl očekávané hack and slash akční RPG prostřednictvím videa a nových informací.

Téměř dvouminutové video obsahuje jeden záběr na 3D model nového druhu nepřátel. Seznamte se, tohle jsou brutální kanibalové, které potkáme v rozsáhlém světě nového Diabla. Po zabití svého protivníka sežerou a do boje vždy půjdou s tím, že hodlají svého soka sežrat. V současné době se skládají ze čtyř odlišných jednotek, jsou rychlé a budou na vás skákat. V jejich tlupě nenajdete žádného střelce.

Diablo 4 se pochlubí rozsáhlým světem, ve kterém budou žít různá monstra, včetně nespecifikovaných typů z Diabla 3, které byly přepracovány a jejich příběh je temnější. Monstra budou rozdělena do takzvaných rodin. Každá taková rodina má být individuální, aby překvapila hráče svým chováním i možnými útoky, případně obranou. Každá taková rodina má mít kolem pěti typů nepřátel, včetně velkého bosse.

Blizzard se dále rozmluvil o samotné hře. Zpětnou vazbu berou vývojáři velmi vážně a slíbili, že u PC verze budete mít možnost zvolit si jednotlivé ovládání na klávesnici a myši a například si přiřadit útok k jinému tlačítku (nemusí to být nutně levé tlačítko myši) a tím oddělit pohyb od úderů. Hra má nabídnout v tomto svobodu, stejně tak na PC umožní vybrat si jedno ze dvou uživatelských rozhraní. V první verzi uživatelského rozhraní jsou všechny ikonky (zdraví, mana...) uprostřed obrazovky, zatímco v druhém se nachází vlevo. Konzolisté budou mít pouze druhou verzi rozhraní.

Poprvé v historii je Diablo 4 vyvíjeno současně pro počítače a konzole. Díky tomu nabídne PC verze plnou podporu ovladačů a hra se na všech platformách pochlubí vylepšenou lokální kooperací. Ta je pro Blizzard hodně důležitá a soustředí se na spolupráci dvou hráčů. Každý bude mít svůj strom dovedností a oba hráči ho budou schopni otevřít současně - to platí i o výběru zbraní a dalších činností, aby druhý z nich nemusel čekat. Diablo 4 bude podporovat i co-op pro 4 hráče.