Arma Reforger od Bohemia interactive je už rok k dostání v předběžném přístupu na Steamu a Xboxu. Ačkoliv se můžeme ptát, jestli jde o něco, co si zaslouží oslavu, při této příležitosti jsme se v každém případě dočkali vydání několika zajímavých materiálů.

V první řadě tu máme video, v němž ředitel Bohemia Interactive Marek Španěl, kreativní ředitel Ivan Buchta a šéf vývoje Jan Dušek děkují hráčům a fanouškům za jejich podporu a zpětnou vazbu nejen při vývoji Army Reforger, ale i na cestě k bájné Armě 4. Tvůrci také zdůraznili snahu držet se plánů na další vývoj Reforgeru, s nimiž přišli v minulosti. Touto cestou navíc přislíbili další vylepšení, opravy a nové prvky, přičemž přiznávají, že věci trvají déle, než se čekalo.

Vše přitom vyplňují části upoutávky na nedávnou aktualizaci 0.9.8.53. Ta Armu Reforger obohatila o vylepšení v oblasti optimalizace, lepší systém umístění předmětů v prostředí a hlavně systém min, který zastupují americké miny M15 AT a sovětské TM62 M. Nová nebezpečí pak lze označit vlaječkami.

Další čerstvé video nabízí za doprovodu zrychlené verze parádní skladby Return to Everon pozoruhodný pohled do zákulisí focení propagačních a ústředních fotografií Army Reforger, které probíhalo v režii fotografa Stanislava Petery. Video pak doplňuje velmi rozsáhlý rozhovor dostupný na oficiálním webu hry, v němž Petera například prozradil, že focení si vyžádalo šest měsíců plánování, dva dny focení, měsíc post-produkce a účast třiceti lidí.

Další zajímavá novinka souvisí s jinou hrou od Bohemia Interactive. Vývojáři survivalu DayZ nově na Twitteru prozradili, že od dob vydání rozsáhlé aktualizace 1.19, která nese název Secrets of Livonia a která vyšla v polovině října/októbra minulého roku, se jako malý easter egg v DayZ ukrýval funkční Steam klíč Army Reforger.

Klíč bylo konkrétně možné najít v interiéru vozidla M1025. A jelikož tvůrci gratulují přeživšímu k nalezení klíče, někdo už ho očividně aktivoval. Zbývá tak otázka, co všechno se ještě může na nakaženými zamořeném území Černarusi a Livonie ukrývat.