(Článek aktualizován na základě vyjádření) Studio BioWare rychle utnulo spekulace o teaseru na návrat velitele Sheparda (případně velitelky Shepardové) v dalším Mass Effectu. Ty vyvolal oficiální popisek fyzické litografie plakátu k N7 Day.

„Shepardova poslední výprava možná ukončila hrozbu Reaperů, ale za cenu velkých ztrát včetně samotné Země. Zatímco Shepard a přeživší se musí dát dohromady, fanoušci se ptají, co bude dál.“

To je původní popisek. Když si ho hráči všimli, společnost ho upravila a zmínku o Shepardovi odstranila. Což ještě podpořilo teorie fanoušků. Podle vedoucího vývoje Mass Effectu šlo ale o chybu, která byla opravena.

„Původní popisek napsali lidé, kteří mají na starost obchod a hru neznají,“ přidal odůvodnění Michael Gamble.

Zapálení fanoušci Mass Effectu už předtím poukázali na jednu věc. Bez ohledu na to, jak trilogie tohoto sci-fi dobrodružství skončila, je jedna věc jasná. Nový Mass Effect se odehrává značně později. V prvním teaseru je totiž vidět Liara T'soni a je o poznání starší. Teď si možná řeknete, že v takovém případě může být starší i Shepard, tady ale nesmíme zapomenout, že asarijky stárnou mnohem, mnohem pomaleji. To naznačuje, že se bavíme o časovém skoku o mnoho set let.

Tentýž teaser naznačil zahrnutí obou galaxií série, tedy Mléčné dráhy a Andromedy. Přitom události z Mass Effectu Andromeda se odehrávaly nejméně 600 let po Mass Effectu 3.

To vše a mnohem víc nahrává tomu, že Shepard se nevrátí. A pokud ano, tak většina fanoušků se shodne na tom, že by šlo o hrozný nápad. Podle nich bude pro BioWare lepší, když jeho příběh definitivně uzavřou a začnou novou trilogii.

Tak uvidíme, nový Mass Effect by měl vyjít až za několik let.