Máme tu jeden malý, zajímavý detail o novém dobrodružství mezi Asasíny a Templáři. Jak už víme, Assassin's Creed Valhalla se odehrává v Anglii a Norsku v době Vikingů. Vývojáři z Ubisoftu do hry zahrnou mnoho lidí, s nimiž se při hraní setkáme, a především známá historická místa, která navštívíme.

Jednou z těchto památek bude Stonehenge, který byl údajně postaven mezi lety 3000-2000 před naším letopočtem, s proslulým magickým kruhem. Nejznámější megalitická památka na serveru od Salisbury v anglickém hrabství Wiltshire nebude v Assassin’s Creed Valhalla chybět, jak potvrdil kreativní ředitel Ashraf Ismail na Twitteru. Dokonce by mohl tento kruhový val obrovských stojících kamenů hrát v příběhu důležitou roli. Zda tomu tak skutečně bude, to se nejspíš dozvíme až si hru zahrajeme. Nebrání nám to ale polemizovat nad tím, co se ve Stonehenge může stát. Tak co myslíte?

Jako další tu máme datum vydání. Ubisoft oficiálně oznámil Assassin’s Creed Valhalla na konec letošního roku, kdy má hra dorazit na PC, PS4, Xbox One, PS5 a Xbox Series X. Známý GamingLeaksandRumours na Redditu přispěchal s příspěvkem, že Valhalla se začne prodávat 16. 10. 2020. Uživatel dokonce poslat moderátorům screenshot jako důkaz a ti tvrdí, že jde o důvěryhodný zdroj.

Polovině října nahrávají předešlé díly Assassin’s Creed - Syndicate vyšlo 23. 10. 2015, Origins 27. 10. 2017 a Odyssey 5. 10. 2018. U těchto třech her to byl vždy pátek. Tento den vychází také na 16. 10. letošního roku. Tak uvidíme. Leč jedna změna tu bude, Valhalla narozdíl od předchozích AC nebude mít české titulky.

Na internetu se už spekuluje, že 16. 10. vyjde i Xbox Series X. Assassin’s Creed Valhalla je s ním spojován, a dokonce budou první gameplay záběry ukázány tento čtvrtek odpoledne v pořadu Xbox Inside.