Ve známém světě Živých mrtvých vzniká nová akční adventura z pohledu třetí osoby. Jmenuje se The Walking Dead: Destinies a má zachycovat události prvních čtyř řad seriálu americké stanice AMC. Vývojáři se ale rozhodli, že umožní hráčům ovlivnit a změnit příběh. Dokonce se budeme moci rozhodnout zachránit padoucha, stejně tak zabít hrdinu. Rozhodnutí má být plně v našich rukou.

Ochrannou známku už na začátku letošního roku registroval spolutvůrce seriálu Robert Kirkman. Dnes byla hra oficiálně oznámena. Hrát budeme za bývalého zástupce šerifa Ricka Grimese, který se probudí z kómatu po vypuknutí celosvětové zombie apokalypsy a zjišťuje, že se svět navždy změnil.

V průběhu boje s nakaženými navštívíme různá místa. Mimo jiné Atlantu, farmu rodiny Greenů, vězení a Woodbury. K dispozici budeme mít různé typy zbraní, včetně revolverů, katan, baseballových pálek a brokovnic. Kromě boje bude důležitá správa tábora a jeho budování, stejně tak suroviny a zásoby, abychom přežili apokalypsu.

Svůj tým si budeme moci sestavit. Na seznamu má být více než 15 postav ze seriálu. Dle všeho je mezi nimi Shane, Michonne, Daryl, Merle, Carol, Carl, Lori, Glenn, Guvernér nebo T-Dog.

Hra nemá stanovené datum vydání, i když známý dataminer billbil-kun dnes dopoledne přinesl první informace o hře a tvrdil, že vyjde 14. 11. letošního roku za 50 eur na PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch a PC od společnosti GameMill Entertainment. Tyhle všechny informace se potvrdily.

Z prvního traileru (úplně nahoře) je vidět, že vývojáři na všem šetří. Jak to tak bývá, firma zaplatila hodně za licenci a na vývoj už nezbylo tolik peněz. To mj. znamená velmi zastaralou hratelnost. Uvidíme, jak na to bude gameplay a obsah.