Před několika dny Capcom oslavil úspěch survival hororu Resident Evil 4. Remaku se do konce loňského roku prodalo více než 6,48 milionu kusů. Do konce září bylo hlášeno 5,45 milionu, takže v posledních měsících roku hra našla přes milion nových hráčů.

V návaznosti na tento úspěch se dozvídáme o dříve spekulované Gold Edition. Kompletní edice hry s rozšířením Separate Ways a bonusovým obsahem, který byl dříve dostupný v Deluxe Edition, vyjde 9. 2. na PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a PC (Steam).

Režim The Mercenaries bude zdarma ke stažení. V Separate Ways se na scénu vrací Ada Wong s lepší mechanikou boje a hákem, který neslouží jen k houpání přes překážky. Adu Wong si najal záporák Albert Wesker, aby získala mystickou látku zvanou „Amber“ a zničila kohokoli nebo cokoli, co se jí postaví do cesty. V této vesničce konkrétně skupinu Los Iluminados.

Jenže stejně jako v původní hře Ada nehraje vždy podle Weskerových pravidel. Vývojáři se navíc rozhodli trošku zamíchat kartami. V téhle verzi je Ada infikovaná plagou a její postup tím je silně ovlivněn. Její mise se navíc proplétá s pátráním Leona po ztracené dceři prezidenta, díky čemuž dostáváte nový pohled na to, co se děje v pozadí původního příběhu.

Fanoušci série Resident Evil se v budoucnu mohou těšit na další předělávky, stejně tak na úplně nový díl.