Zdá se, že ruští hackeři naplnili výhružky. Na internetu se totiž objevily dvě vývojové verze hry STALKER 2: Heart of Chornobyl. Podle dostupných informací má každý dev build velikost kolem 190 GB.

V březnu letošního roku ruští hackeři vyhrožovali tvůrcům hry a vydírali je, že zveřejní obrázkové materiály, které získali hacknutím účtu aplikace. Mělo jít o zhruba 30 GB.

Skupina požadovala od ukrajinského studia GSC Game World omluvu ruským a běloruským hráčům za dlouhodobou podporu Ukrajiny a zrušení ruské lokalizace. Autoři ale vzkázali, že se vydírat nenechají a požádali hráče, aby ignorovali uniklé materiály.

Jak se nyní ukazuje, únik je mnohem vážnější. Předpokládá se, že za únikem dev buildů stojí stejná skupina hackerů. Naštěstí jsou samotné soubory zašifrované a nelze je jednoduše spustit. I přesto se na internetu v následujících dnech, týdnech a měsících mohou začít objevovat spoilery. My vám odkazy neposkytneme a nebudeme tyto úniky ani sdílet. Bude lepší, když si všichni počkáme, až hra vyjde.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl by měl vyjít koncem letošního roku pro PC a Xbox Series X/S. Dostupný bude také v předplatném Game Pass od Microsoftu. Přítomnost hry se očekává 11. 6. na Xbox Games Showcase.