AKTUALIZACE: Na YouTube unikl i teaser, ve kterém můžeme vidět postavu Antona Castilla s doutníkem. Následuje pozadí lákající na nadcházející akci Ubisoft Forward. Oficiální představení tohoto traileru tak můžeme čekat v dohledné době.

Zdá se, že Ubisoft může plánovanou akci Ubisoft Forward, která nás čeká už 12. července, s klidem zrušit. Po nedávných únicích totiž můžeme téměř s jistotou prohlásit, že nás tato francouzská firma nemá čím překvapit. Nedávno to byla velmi bohatá porce záběrů z připravovaného Assassin's Creed Valhalla, unikla i battle royale akce Hyper Scape a několik obrázků a detailů z hackerského Watch Dogs Legion.

Tentokrát přišla řada na Far Cry, o jehož pokračování se v posledních dnech a týdnech hlasitě spekulovalo. V pořadí už šestý díl byl však konečně potvrzen skrze hongkongský PlayStation Store, kde se hra na chvíli objevila, dokud nebyla stránka odstraněna.

K nám se tak dostává několik zajímavých detailů o Far Cry 6. Hlavního padoucha si skutečně zahraje Giancarlo Esposito, což ostatně potvrzuje zveřejněný artwork. Jeho postava jménem Anton Castillo bude společně se svým synem Diegem železnou rukou diktátora ovládat rozsáhlou zemi nazvanou Yala. Jeho cílem je za každou cenu navrátit regionu zašlou slávu. Podle popisu hry se můžeme těšit na dobrodružství v tropech - v džungli, na plážích, ale i v hlavní metropoli jménem Esperanza.

Dle všeho by tento svět měl být tím největším hřištěm, jaké jsme v rámci Far Cry kdy prozkoumali.

Ujmeme se role válečníka jménem Danny Rojas, který se snaží zemi osvobodit od Castillovy nadvlády. Zde popisek zmiňuje, že v boji nám pomohou partyzánské taktiky - od provizorních zbraní po nejrůznější vozidla. Obdobně jako u pátého Far Cry bychom i zde měli dostat možnost rekrutovat zvířata. Tato funkce by se mohla jmenovat Amigos.

Popisek dále zmiňuje, že pokud si hru koupíte na PlayStation 4, dostanete ji na pátý PlayStation zdarma. Předobjednávka digitální verze standardní edice by měla obsahovat bonusy v podobě speciální zbraně a vzhledu.

Vydání hry je stanoveno na 18. 2. příštího roku pro PS4 a PS5. Samozřejmě můžeme očekávat i verze pro PC, Xbox One a Xbox Series X.

Zdá se, že minimálně svým prostředím se šesté Far Cry pokusí o návrat ke kořenům. Je nám však jasné, že teď nás Ubi na své akci nebude mít čím překvapit. Nebo překvapí?

Far Cry 6 nás ovšem rozhodně zaujalo a my vás nezapomeneme informovat o dalších detailech ze hry, která se nám s největší pravděpodobností v plné parádě ukáže už 12. července v devět hodin večer. My vám celou prezentaci nabídneme živě s českým komentářem.