Včera Ubisoft slavnostně oznámil, že nový díl známé série ponese název Assassin’s Creed Shadows a zavede nás do feudálního Japonska, které si hráči dlouho přáli. Představení hry bude následovat zítra. Očekává se filmový trailer, zatímco gameplay uvidíme zřejmě až 10. června během Ubisoft Forward.

To by ale nebyl Ubisoft, aby něco neuniklo. V popisku na YouTube se na chvilku objevilo datum vydání. Pokud bylo správné, tak Assassin’s Creed Shadows vyjde v pátek 15. 11. letošního roku.

Mezitím se na internetu vede debata. Většina se shoduje, že hra míří pouze na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. To vzhledem ke stáří předešlé generace konzolí není nic překvapivé. Spíše by bylo divné, kdyby Shadows vyšly ještě na starou generaci.

To dataminer Ubisoft_Frax, jenž předtím správně informoval o Assassin’s Creed Shadows, avizuje příchod dvou rozšíření. Každé se má prodávat za 25 eur, případně budou součástí Season Passu. Ten má stát 40 eur. Kromě toho má Ubisoft nabízet uvítací balíček za 35 eur. Zahrne 4 200 jednotek Helixu. Tuto herní měnu lze použít k nákupu kosmetických věcí, jako je oblečení a skiny pro zbraně. Francouzská společnost hodlá prodávat další takové balíčky:

  • 500 Helix – 5 €
  • 1050 Helix – 10 €
  • 2300 Helix – 20 €
  • 4200 Helix – 35 €
  • 6600 Helix – 50 €

Bohužel to vypadá, že se bude opakovat situace jako u Star Wars Outlaws. Pro Season Pass je určena speciální mise Origami Killer. V rámci předobjednávek má být zase něco nazvané Thrown to the Dogs.