Americké studio Neversoft před sloučením s Infinity Ward bylo známo hrami Spider-Man, Tony Hawk's Pro Skater, Apocalypse, Gun nebo Guitar Hero. Vše zajímavé a dalo by se říct úspěšné hry z éry prvního PlayStationu a Xboxu, stejně tak PS2, GameCube a z části z PS3 a Xboxu 360. Pamatovat jsme si je ale mohlo i díky futuristickému Call of Duty pracovně označeno jako projekt X1.

Call of Duty NX1 bylo zrušeno před více než deseti lety. Podle všeho z důvodu, že po odchodu Jasona Westa a Vince Zampelly (založili Respawn) se téměř rozpadlo Infinity Ward. Vše zapadá do časové osy. Neversoft musel pomoct s Call of Duty: Modern Warfare 3 (2011). Od něj se očekávaly větší prodeje díky popularitě dvojky a jedničky. Potom se tvůrci podíleli na Call of Duty: Ghosts a Call of Duty: Advanced Warfare. Je možné, že části ze zrušeného NX1 se dostaly do Infinite Warfare. V Infinity Ward tento díl vznikl v roce 2016. To bylo dva roky poté, co se Neversoft oficiálně přidali pod Infinity Ward.

My se alespoň po letech můžeme podívat na krátké video z příběhové kampaně a úryvky z multiplayeru. Záběry mají pocházet z roku 2011, takže tohle CoD mělo vyjít o rok až dva později. Pravost potvrdil bývalý vývojář Brian Bright. Ten na Twitteru vysvětlil, že mise na Měsíci sloužila jako test enginu, vývojáři experimentovali s nízkou gravitací a hlavním cílem bylo naučit se s enginem. U multiplayerových map používali spoustu assetů z Modern Warfare 2.