Tak tohle se nepovedlo. Včera k večeru začal Crytek lákat na první gameplay trailer, který nám má 1. července v 18:00 předvést Crysis Remastered. Fanoušci ale na tento den nemusejí čekat. Na internetu se totiž video objevilo předčasně a společně s ním první tři screenshoty, oficiální popisek hry i datum vydání. O vše se postarala produktová stránka na Microsoft Store, stejně jako v případě remaku Mafie a dalších nedávných her.

Crysis Remastered vyjde 23. 7. letošního roku na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Hra na disku zabere 7,01 GB a nabídne 4K Ultra HD rozlišení s podporou HDR10. Jinak platí, že jde o remaster s vylepšenou grafikou pro současnou generaci hardwaru. S vývojem pomáhá tým Saber Interactive. Ten má na starost Switch verzi.

Hráči si v Crysis Remastered vychutnají původní příběh v ještě lepší grafice - bez datadisku Warhead a pouze v singleplayeru. Remaster zahrne textury ve vysokém rozlišení, anti-aliasing, SSDO, SVOGI, nové nasvícení, částicové efekty, volumetrickou mlhu, ray tracing a mnoho dalšího.

Původní Crysis vyšlo v roce 2007 na PC a ve své době šlo o nejnáročnější hru na hardware. Mnozí hráči si museli koupit nový počítač, aby Crysis spustili.

OFICIÁLNÍ POPIS CRYSIS REMASTERED

Klasická FPS hra od společnosti Crytek je zpět. Nabízí akční hraní, sandboxový svět a strhující epické bitvy, které jste v prvním vydání tak milovali – nyní s remasterovanou grafikou optimalizovanou pro hardware nové generace.

Oblečte si výstroj: Nanooblek nabízí rychlost, sílu, ochranu i maskování a umožňuje kreativní přístup ke všem druhům boje.

Adaptujte se: V neustále se měnícím prostředí musíte přizpůsobit svou taktiku, abyste převládli na všech bojištích, od zamrzlé džungle až po mimozemské lokace.

Zvolte si zbraně: Obrovský arzenál modulárních zbraní poskytuje nebývalou kontrolu nad herním stylem, s nabídkou od experimentálních zbraní až po ty mimozemské.

Zvítězte: Realistická nepřátelská AI vyžaduje strategický a flexibilní herní styl. Nové výzvy – včetně boje ve stavu beztíže – vyžadují, aby byli hráči proaktivní a šli do ofenzívy.

Prozkoumávejte: Zvolte si svou vlastní cestu otevřeným světem Crysis, ničte překážky, používejte vozidla a využívejte samotné prostředí proti svým nepřátelům.