Dohoda o mlčenlivosti hráče nezastaví. Stejně jako v mnoha jiných případech, tak i po první testovací fázi silně rozpracované verze Skate 4 se na internetu objevila hromada obsahu. Společnost Electronic Arts se s porušením embarga snaží bojovat, odstraňuje videa z YouTube a sociálních sítích, ale je to boj s větrnými mlýny.

My se díky tomu můžeme podívat na to, co studio Full Circle se známou sérií zamýšlí. Dobrá zpráva, potvrzují se dřívější prohlášení vývojářů o návratu ke kořenům skateboardingové značky. Dokládá to návrat mnoha známých triků. Ty obohatí nové možnosti, jak můžete předvést své dovednosti. Podle hráčů je hratelnost rychlá, ale nadále realistická a údajně věrná původnímu zážitku.

Dozvídáme se zajímavé detaily. Tvůrci upouštějí od úrovní obtížnosti ve prospěch různých herních stylů, úniky zmiňují klasický, zjednodušený a zkušený, což má pochopitelně vliv na ovládání. Klasické je tradiční schéma ovládání vyžadující při tricích používat páčky ovladače, zatímco zjednodušené umožňuje provádět ollie stisknutím tlačítka. Potěší větší volnost mimo prkno, můžete šplhat na vyšší místa, stejně tak se houpat z tyče na tyč.

Testy se odehrávají na mapě nazvané Fun City, která je nejspíš inspirovaná Kalifornií. Dle všeho je to pouze část finální mapy. Přesto udělala hráčům radost, obsahuje totiž několik nových lokací i známá místa z předchozích dílů Skate. Když jsme u toho, tak chybět nebude možnost přizpůsobení avatara i prkna. Skrz úrovně odemykáte různé kosmetické věci.

K tomu se váže jakýsi osobní skatepark, který si můžete přizpůsobit, různě upravovat a vylepšovat. Slouží k trénování o samotě, případně ve společnosti dalších hráčů. Abyste mohli svůj skatepark rozšiřovat, musíte najít schémata.

Vývojáři se v prvním testu zaměřují na komunitní aspekty hry. Kladou důraz na sdílení a skupinová sezení. V takovém případě servery pojmou 60 hráčů a výkony hráčů jsou zobrazeny v reálném čase a na obří obrazovce se nepřetržitě vysílají ty nejbláznivější triky, které hráči předvádějí. Každý může natáčet videa, o nichž lze hlasovat a sdílet je na různých serverech.

Co se data vydání týče, tak vzhledem ke stavu hry se mnozí domnívají, že Skate 4 vyjde v roce 2023. Zatím se můžete podívat na to, co z testu uniklo. Vše najdete na Redditu, kde dotyční aktualizují seznam dostupných videí. Nelekněte se, v testu byla ta verze bez textur.

Pokud si i vy chcete zahrát, můžete se přihlásit do playtestu.