Kolekce remasterovaného Uncharted 4 a samostatného rozšíření Uncharted: The Lost Legacy se pomalu blíží. Zrovna dnes jsme vám přinesli zprávu, že kolekce Legacy of Thieves nabídne české titulky. Netrvalo ale dlouho a společnost Sony přišla s vlastními novinkami o celé kolekci.

Na oficiálním blogu bylo konečně potvrzeno především datum vydání. To spadá na 28. ledna/januára příštího roku pro PlayStation 5. Vydání PC verze je stále určena na nekonkrétní 2022, ale novinky se prý máme dozvědět relativně brzy. Zatím bylo uvedeno, že dostupná bude na Steamu a Epic Games Store.

Kromě data vydání a nového traileru lákajícího na předobjednávky jsme se ale dočkali i dalších informací. Především jakou společnost Sony nasazuje cenovou politiku. Samotná kolekce bude pro PS5 stát 50 euro (1319 Kč na českém PS Store). Pokud ale pro PlayStation 4 vlastníte buď Uncharted 4, Uncharted: The Lost Legacy a/nebo digitální bundle obou her, budete si moci za 10 dolarů/euro (cca 255 Kč) koupit upgrade, který vám zajistí digitální verzi nové kolekce. Vypadá to, že i když vlastníte jenom například Uncharted 4, dostanete celou kolekci včetně The Lost Legacy.

Má to ovšem pár háčků. Tím největším je, že pokud máte Uncharted 4 z předplatného PS+, na tento upgrade nemáte nárok. Není to poprvé, co se něco takového stalo. Podobný případ jsme mohli vidět například u remaku Final Fantasy 7.

Stejně tak nemáte nárok na upgrade v případě, že máte diskovou verzi hry, ale PlayStation 5 bez mechaniky. Jinak bude nutné PlayStation 4 disk vložit do konzole pokaždé, pokud budete chtít hrát PlayStation 5 verzi.

Pokud jste si teď řekli, že si koupíte PS4 verzi Uncharted 4 nebo Uncharted: The Lost Legacy, tak digitální verze byly staženy z prodeje. Dostupný je pouze bundle obou her.

Potvrzená také byla absence multiplayerového módu, o čemž jsme informovali dříve.

V neposlední řadě nám blogový článek představuje grafické možnosti a využití technologií konzole PlayStation 5. Remasterované verze Uncharted 4 a The Lost Legacy bude možné hrát ve třech grafických módech.

Fidelity Mode míří na nativní rozlišení 4K při 30 snímcích za sekundu. Performace Mode zase nabídne podporu 60 FPS. Konkrétní rozlišení zmíněné není, takže je otázka, zda půjde například o 1440p, nebo 4K přes checkerboard.

V neposlední řadě se kolekce bude pyšnit ještě třetím a zcela novým režimem – Perfomance+ Mode. Ten poběží na 1080p, tedy FullHD, ale zato při 120 snímcích za sekundu.

Co se týče dalších možností nové konzole, Legacy of Thieves využije SSD disk, se kterým má být načítání téměř instantní. Chybět nebude ani 3D audio a plné využití ovladače DualSense, včetně adaptivních spouští a haptické odezvy například při řízení auta, mlácení pěstmi nebo při houpání se na provaze.