Desáté výročí závody The Crew neoslaví. Ubisoft začal s pohřbem hry. V jeho první fázi přestala společnost The Crew prodávat v digitálních obchodech pro PC a konzole. Následovat bude vypnutí serverů. K tomu dojde 31. 3. 2024 a titul se stane nehratelný, protože je založen na online konceptu. Patch pro offline hraní byl vyloučen. Už několik měsíců se o něj snaží fanoušci skrz modifikaci pro PC. Tak uvidíme, zda budou úspěšní a The Crew bude nadále fungovat alespoň na PC.

„Uvědomujeme si, že to může být pro hráče, kteří si hru stále užívají, zklamáním, ale je to nutné kvůli změnám v serverové infrastruktuře a licenčním složitostem. Stáhnout hru z trhu, zejména takovou, která začala naši sérii, není snadné. Toto rozhodnutí jsme učinili v době, kdy se naše týmy plně věnovaly tomu, abychom vám v The Crew 2 a The Crew Motorfest poskytli co nejlepší zážitek,“ je uvedeno v prohlášení.

Závody The Crew v roce 2014 překvapily rozsáhlým otevřeným světem. Ten představoval zmenšenou verzi Spojených států amerických. Mapa byla rozdělena do pěti oblastí a jízda od pobřeží k pobřeží trvala přibližně 45 minut. Druhý díl stavěl na těchto základech, ale už nebyl tak úspěšný. Proto bylo rozhodnuto vytvořit v The Crew Motorfest jiný svět a inspirovat se havajským ostrovem O’ahu a více stylem série Forza Horizon.