Před necelými dvěma měsíci odstoupil z vývoje Assassin's Creed Valhalla kreativní ředitel Ashraf Ismail. V té době vydavatel vysvětloval, že se tak stalo z důvodu osobních problémů. Ismail podváděl svou ženu a milenkám zatajoval, že je ženatý. Několik žen si stěžovalo na jeho nevhodné chování. Mezi nimi měly být i fanynky Assassin's Creed série, které měl Ismail kontaktovat přes sociální sítě a zneužít svého postavení. Prý měl ženám prozradit i důvěrné informace o sérii, které v té době nebyly oficiálně zveřejněny. Například jim řekl, že u Origins plánovali, že hlavní hrdinkou bude Aya, Bayekova žena.

Ubisoft celou záležitost vyšetřil a nyní se rozhodl bývalého kreativního ředitel vyhodit, uvádí Kotaku, které obdrželo informace z e-mailů rozeslaných zaměstnancům studia.

Přečtěte si také: Bude Valhalla nejbrutálnějším dílem Assassin's Creed?

„Po vyšetřování externí firmou bylo rozhodnuto rozvázat pracovní poměr s Ashrafem. O tomto důvěrném vyšetřování nemůžeme poskytnout žádné podrobnosti,“ má se uvádět v e-mailu. Ubisoft poté vyhazov Ismaila potvrdil.

Ashraf Ismail se stal kreativním ředitelem u Assassin's Creed 4: Black Flag a poté vedl vývoj Assassin's Creed Origins i připravovaného Assassin's Creed Valhalla. Právě jemu se připisuje velká část změn, k nimž u série v posledních letech došlo.

Vyhazov Ismaila přichází po vlně dalších vysoce postavených jmen, která v poslední době opustila Ubisoftu z důvodu sexuálního obtěžování. Mezi nimi byl Serge Hascoët, který ve společnosti schvaloval všechny projekty.

Assassin’s Creed Valhalla vyjde 17. 11. letošního roku na PC, PS4, Xbox One a Stadii. Hra obdrží bezplatné vylepšení pro PS5 a Xbox Series X.