Ubisoft dnes ve finanční zprávě potvrdil slibnou sestavu her, které plánuje vydat v nadcházejícím fiskálním roce. Zahrnuje dvě prémiové hry a dva bezplatné tituly. Těmi prémiovými jsou samozřejmě Assassin’s Creed Codename Red a Star Wars Outlaws.

Podle současného plánu Ubisoftu se do feudálního Japonska v rozsáhlém akčním RPG od studia Ubisoft Quebec (autoři Odyssey) vypravíme od dubna 2024 do března 2025. Naopak do konce letošního kalendářního roku je přislíbeno Star Wars Outlaws od švédského týmu Massive, jenž vytvořil sérii The Division a v prosinci minulého roku dodal Avatar: Frontiers of Pandora.

Spoluzakladatel Ubisoftu a generální ředitel Yves Guillemot si od tohoto fiskálního roku hodně slibuje. Akční adventuru Star Wars Outlaws označil za významný milník pro videoherní průmysl a připomenul otevřený svět. U Assassin’s Creed vyzdvihl feudální Japonsko, které je u hráčů hodně očekávané.

„Těšíme se, až naplno odhalíme tvůrčí schopnosti týmů Ubisoftu, které tvrdě pracují na tom, aby tyto hry byly úspěšné a splnily očekávání hráčů,“ dodal Guillemot. Tím narážel na to, že se zaměřili na next-gen, respektive na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Hry už nebudou vycházet na PlayStation 4 a Xbox One. Díky tomu se máme mimo jiné dočkat dynamičtějších světů, lepších zážitků, propracovanějších animací a celkově realističtějších her.

Zbývajícími dvěma free-to-play tituly pro fiskální rok 2025 jsou mobilní hry The Division Resurgence a Rainbow Six Mobile pro Android a iOS. Přesná data vydání všech her se dozvíme později. Pokud chcete vědět více o plánech Ubisoftu, tak nedávno insider a novinář Tom Henderson odhalil připravované projekty.