U připravované Assassin’s Creed s pracovním podtitulem Red se Ubisoft vrací k masivní RPG struktuře otevřeného světa, který nás zahltí úkoly. Z mého pohledu velké lákadlo nepředstavuje nespočet otazníčků na mapě, nýbrž samotný svět zasazený do feudálního Japonska. Dle všeho měla francouzská společnost na tohle dobrodružství vsadit veškeré své karty a my se brzy budeme o tom moci přesvědčit.

BunnyTheVillain, která je údajně součástí Ubisoft Creators Programu, získala informace od důvěryhodného zdroje. Tvrdí, že Assassin’s Creed Codename Red bude představen v květnu. V té době pravděpodobně uvidíme filmový teaser trailer a dozvíme se první detaily. Na ukázku z hraní má totiž dojít až v červenci na prezentaci Ubisoft Forward. Pak se bude marketing stupňovat a vyvrcholí v listopadu, kdy má hra vyjít.

K tomu přidala, že to bude nejzábavnější hra v historii série Assassin’s Creed. Společně s dalším chystaným Assassin’s Creed s pracovním označením Hexe má jít o dosud nejdražší projekty Ubisoftu. Nicméně, ani Ubisoft zatím nepotvrdil vydání v letošním roce. Už ho ale na LinkedIn naznačoval jeden zaměstnance a je o něm přesvědčen i insider Tom Henderson s tím, že Assassin’s Creed bude představeno na začátku roku. Dle Hendersona se máme dočkat dvou hratelných hrdinů: muže samuraje a ženy šinobi. Celkově má být herní stránka více zaměřena na stealth a inspirována sérií Splinter Cell.

Informace, zejména ty od BunnyTheVillain, berte s odstupem.