Už jsou to téměř dva roky, co Ubisoft oznámil uzavření partnerství se společností Lucasfilm Games pro novou hru ze světa Star Wars. Projekt dostali na starost tvůrci série The Division ze studia Massive Entertainment, kteří se v té době nacházeli v raném stádiu vývoje, tak není překvapivé, že bylo ticho. Teď máme potvrzeno, že vývoj nadále probíhá. Navíc tým hledá testery.

Pokud jste právě dostali zálusk, tak testy budou probíhat ve švédském městě Malmö, kde Massive Entertainment sídlí. Z toho důvodu bude studio upřednostňovat místní. Vybraní hráči dostanou za svůj čas zaplaceno a zdarma oběd, nápoje a jiné občerstvení. Nejdůležitější ovšem je, že budou mít možnost popovídat si s vývojáři a sdělit jim názor nejen na vyvíjenou Star Wars hru, ale také na další projekty, včetně The Division.

Nepojmenovaný Star Wars titul vzniká na Snowdrop enginu. Ten pohání také sérii The Division a připravovanou first-person akci Avatar: Frontiers of Pandora, jež by měla vyjít do 31. 3. 2023. To na Star Wars si ještě počkáme, odhaduje se až rok 2025.

Oficiálně víme, že Star Wars od Massive bude příběhově orientovaný titul zasazený do otevřeného světa. Dřívější pracovní inzeráty zmiňovaly akční adventuru, RPG, lineární a nelineární vyprávění příběhu.

„Galaxie Hvězdných válek je úžasným zdrojem motivace pro naše týmy inovovat a posouvat hranice našeho média. Vytváření nových světů, postav a příběhů, které se stanou nedílnou součástí Star Wars, je pro nás úžasnou příležitostí. Naše studio Ubisoft Massive úzce spolupracuje s Lucasfilm Games na vytvoření originálního dobrodružství Star Wars, které se liší od všeho, co jsme dělali dřív,“ uvedl při oznámení šéf Ubisoftu.

Dodejme, že 17. 3. 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S vyjde Star Wars Jedi: Survivor od Respawnu a Electronic Arts. Jedná se o pokračování povedené akční adventury Star Wars Jedi: Fallen Order z roku 2019.